Κοινωνία

Εξώδικο από «Αυγή και «Κόκκινο» για τη λίστα Πέτσα

Δεν τελειώσαμε με τη «λίστα Πέτσα» λέει η «Αυγή» και στέλνει, μαζί με τον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο, εξώδικο στο υπουργείο Οικονομικών, τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την εταιρεία «Initative», ζητώντας να υπάρξει επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα ΜΜΕ τα 20 εκατομμύρια της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Το σκάνδαλο της διανομής κρατικού χρήματος σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με πρόσχημα την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, εκτός από τις πολιτικές έχει και νομικές διαστάσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σύντομα, αναφέρει η “Αυγή” σε σχετικό της σημείωμα και συμπληρώνει:

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας απέφυγε να αναφερθεί στα κριτήρια με τα οποία κατευθύνθηκαν συγκεκριμένα ποσά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Από μια απλή ανάγνωση της λίστας, όμως, όπου ανύπαρκτες ιστοσελίδες, εφημερίδες μηδενικής κυκλοφορίας και σταθμοί ελάχιστης ακροαματικότητας εμφανίζονται να έχουν εισπράξει προκλητικά μεγάλα ποσά, καθίσταται εμφανές ότι το κριτήριο ήταν ένα και μοναδικό: η ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και η ταχτοποίηση «κολλητών» της ενημέρωσης.

Η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.5 Στο Κόκκινο ήδη απευθύνονται με εξώδικο στο υπουργείο Οικονομικών, τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την εταιρεία «Initative» και ζητούν να υπάρξει επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα ΜΜΕ τα 20 εκατομμύρια της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Οπως αναφέρει το σχετικό σημείωμα της «ΑΥΓΗΣ», “η διαχείριση δημοσίου χρήματος με αδιαφανή και αυθαίρετο τρόπο συνιστά παραβίαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Γι’ αυτό προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ”.

zoornalistas.com

banner-article

Ροη ειδήσεων