Κορωνοϊός: Επιστολή αναγνώστριας για το αδιαχώρητο στις εκκλησίες

Από αναγνώστριά μας πήραμε επιστολή στην οποία εκφράζει την ανησυχία για το αδιαχώρητο στις εκκλησίες και τους φόβους της για τη μετάδοση του ιού, αφού δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Είναι σίγουρο, ότι η «υπόθεση κορωνοϊός» όχι μόνο δεν έχει λήξει, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που καθημερινά ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, παρουσιάζονται τάσεις ανάκαμψης  του σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Προφανώς από τους –υποχρεωτικούς- κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία δεν εξαιρείται κανένας, ούτε η Εκκλησία.  Το ερώτημα είναι γιατί δεν τηρούνται.

---------------------

Η επιστολή έχει ως εξής:

Είμαι πάρα πολύ ανήσυχη γι’ αυτό που παρατηρώ στις εκκλησίες. Έτυχε την προηγούμενη φορά να βρεθώ στην Κυριώτισσα για ένα μνημόσυνο. Δεν μπήκα μέσα γιατί επικρατούσε το αδιαχώρητο. Είχε δύο μνημόσυνα μαζι.  Το ίδιο και σήμερα. Πριν από λίγο πήγα στον Άγιο Στέφανο πάλι για μνημόσυνο, έτσι έτυχε.  Είχε πάλι δύο μνημόσυνα, το αδιαχώρητο και μέσα και έξω.

Στάθηκα έξω... είχε τόσο πολύ κόσμο συνωστισμένο που αναγκάστηκα να φορέσω τη μάσκα μου. Μόνο μία κυρία είδα να φοράει μάσκα, καθώς έβγαινε από την εκκλησία, την προηγούμενη δήμαρχο, την κυρία Ουσουλτζόγλου.

Συνάντησα μία γνωστή μου κυρία με προβλήματα υποκείμενα, όπως λέμε τελευταία, που μόλις της είπα ότι δεν προσέχει μου είπε «να,  έχω μαζί μου δύο μάσκες αλλά αφού δεν φοράει κανένας…».

Πρέπει να γίνει μία παρέμβαση, ένα ρεπορτάζ σχετικό. Γιατί να γίνονται δύο μνημόσυνα μαζί. Υπάρχει λύση νομίζω.

Είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα κρούσματα τα έχουν οι επαρχιακές πόλεις; Όλοι φοβούνται κι όλοι δεν τολμούν να φορέσουν τη μάσκα σε έναν κλειστό χώρο, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

Η εκκλησία κρατεί μια αλαζονική στάση στο πρόβλημα, κυρίως στην επαρχία.

 Ε.Δ.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30253 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια