Εργασία

Καταγγελία για νέες διοικητικές αυθαιρεσίες από τον Συντονιστή της ΑΔΜΘ κατά εργαζομένων και συνδικαλιστών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης – Περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης καταγγέλλει τη νέα εκδήλωση αυταρχισμού του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γ. Σάββα, σε βάρος συναδέλφων μας και μάλιστα πριν καλά-καλά τελειώσει η υγειονομική κρίση της πανδημίας, στην περιοχή μας.

Πιστός στη γνωστή αυταρχική συμπεριφορά και διοίκηση, στην επιδίωξη καλλιέργειας κλίματος φόβου και τυφλής πειθάρχησης, που ασκεί σε όλη την διάρκεια της θητείας του, και με την πολιτική κάλυψη και της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Συντονιστής συνεχίζει ακάθεκτος τις διώξεις εργαζομένων αλλά και εκλεγμένων συνδικαλιστών – συναδέλφων μας, όπως προσφάτως του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, τον οποίο μετακίνησε παρά τη θέλησή του και παρά την έγγραφη συγκατάθεση του Συλλόγου μας όπως προβλέπει ο Ν. 1264/82, από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία 17 χρόνια, εκ των οποίων τα 12 υπηρετούσε ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, στο Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων ΑΜΘ της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου (με έδρα την Θεσσαλονίκη) ως
τμηματάρχη.

Ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ, με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης, την όποια όμως με τέτοιες ενέργειες εκθέτει, όπως απέδειξε μέχρι σήμερα, έχει στόχο όχι την εξασφάλιση της καλής διοικητικής λειτουργίας και την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, όπως προσχηματικά επικαλείται, αλλά την άσκηση διοίκησης ή τοποθετώντας «ημετέρους» ή «απομονώνοντας» όσους δεν συντάσσονται με τις πρακτικές του.

Στοχοποιώντας το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας και Αντιπρόεδρο, τον μεταθέτει αυθαίρετα και παράνομα σε άσχετη με το γνωστικό αντικείμενο και την εμπειρία του Υπηρεσία, της οποίας τον Προϊστάμενο- συνάδελφο καθαιρεί, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά την αποτελεσματική λειτουργία και των δύο τμημάτων.

Καταγγέλλουμε τον συντονιστή κ. Ι. Σάββα, που παρά τις ανακοινώσεις μας και το σχετικό εξώδικο που έχει αποστείλει η Ομοσπονδία μας (ΟΣΕΑΔΕ), στο οποίο περιλαμβάνονται τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων και νομολογία, υπέρ των
εργαζομένων που παράνομα μετακινήθηκαν για ανάλογες αυθαίρετες και αναιτιολόγητες αποφάσεις του, χτυπά για άλλη μια φορά την συνδικαλιστική δράση, συνεχίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και υποταγής.

Τον ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούμε την συνέχιση αυτής της πολιτικής τρομοκράτησής μας και ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά για την αποτροπή του αυταρχικού τρόπου διοίκησης που μας γυρίζει πίσω αρκετές δεκαετίες.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση εκ μέρους της Διοίκησης: Όλων των διώξεων, αυθαίρετων μετακινήσεων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε συναδέλφους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (Περιοχής Αν.
Μακεδονίας και Θράκης).

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να απαγορεύσει την έκδοση αποφάσεων που επιφέρουν δυσμενείς υπηρεσιακές μεταβολές στους υπαλλήλους, μέχρι την έκδοση των περιβόητων νέων Οργανογραμμάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Πετράκης                                      Μαρία Παπουτσιδάκη

banner-article

Ροη ειδήσεων