Κορωνοϊός Πολιτισμός Τοπικά

“Μένουμε σπίτι και Μαθαίνουμε” – Μία σελίδα για τον δάσκαλο, το νηπιαγωγό, το μαθητή, τον γονιό

Αγγελική Αρβανιτάκη,  νηπιαγωγός

«Μένουμε σπίτι και Μαθαίνουμε» 

Μία σελίδα για τον δάσκαλο, το νηπιαγωγό, το μαθητή και τον γονιό του στη νέα συνθήκη του εγκλεισμού και τις ανασφάλειας. Μια σελίδα που θέλει να βάλει το δικό της λιθαράκι στο να κρατηθεί ζωντανή η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, αλλά και με τα παιδιά τους∙ το κοινό μοίρασμα δηλαδή που πάντα υπήρχε, αλλά κινδυνεύει να διακοπεί λόγω της απομόνωσης.

Ένα βήμα αλληλεγγύης στους μαθητές και τις οικογένειές τους, για να μην πάψουν να ανταλλάσσουν με τους εκπαιδευτικούς κάθε ιδέα για δημιουργική μάθηση και ανθρώπινη επαφή∙ κάθε ιδέα για όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που δεν καλύπτονται από τις πλατφόρμες «εικονικής κανονικότητας», τις οποίες μας κομίζει το Υπουργείο Παιδείας και οι οποίες κληρονομούν την ίδια σκόπιμη (υποχρηματοδοτούμενη) προχειρότητα με τις υπόλοιπες πράξεις του.

Μία ακόμη απόδειξη ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, από την πρώτη στιγμή της καινούριας κατάστασης, και κάνουμε ό, τι κάναμε και στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης (όπως στον υποσιτισμό και κάθε άλλη κρίσιμη στιγμή). Χωρίς να μπαλώνουμε τα κενά των «ανωτέρων», χωρίς να τους ελαφραίνουμε από τις ευθύνες τους, ορίζουμε ξανά την επαφή με τους μαθητές μας, ξέροντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους, και κοινωνούμε την εμπειρία μας στους γονείς. Γνωρίζοντας, όπως και να έχει, τα όρια και τους περιορισμούς κάθε τέτοιας κίνησης, αφού τίποτα δεν αντικαθιστά τη ζωντανή διαδικασία…

Τα μέλη (γονείς και εκπαιδευτικοί)  μπορούν να αναρτούν  τις προτεινόμενες ιδέες ή σελίδες που θεωρούν ότι διαθέτουν πρωτότυπο, δημιουργικό και ευχάριστο υλικό για τους μαθητές.

Για να μπείτε στη σελίδα κάνετε κλικ ΕΔΩ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων