Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Στους 22 οι νεκροί στην Ελλάδα, 78 νέα κρούσματα

Συνολικά 821 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 78 είναι νέα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αγγίζει πλέον τους 53 αυξημένος κατά 8 σε σχέση με χθες, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 134 ασθενείς. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα. Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 22 και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη (18 άντρες, 4 γυναίκες).

Τριάντα έξι ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 εργαστηριακά τεστ.

Ο κ. Χαρδαλιάς:

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται μτα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη.

Παρακολουθήστε ζωντανά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας