Εργασία Νάουσα

Σωματείο Εργαζομένων στη “Βαρβαρέσος”: Απαράδεκτη η στάση της εργοδοσίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»

Φαξ: 2332025960, email:ergsomvar@gmail.com Τηλ. Επικοινωνίας: Πρόεδρος: 6983961715

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή το Δ.Σ. του σωματείου μας επιδίωξε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση το πρόβλημα του κορονοϊού, και ενημέρωσε και την αρμόδια υπηρεσία της επιθεώρησης εργασίας.

Παράλληλα αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την καταβολή των 3 μηνών δεδουλευμένων με νέα τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 23/03/2020, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Την Κυριακή 22/03/2020 ενημερώθηκε ανεπίσημα μέλος του ΔΣ του σωματείου μας πως το εργοστάσιο ενδέχεται να κλείσει την Τρίτη 24/03/2020.

Για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα αμέσως ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του γραφείου προσωπικού, αλλά δεν πήραμε σαφή απάντηση (αν θα κλείσει το εργοστάσιο).

Σε αυτή τη συνάντηση απαιτήσαμε: αν τελικά λόγω κορονοϊού το εργοστάσιο αναστείλει τη λειτουργία του, η επιχείρηση να πληρώσει τουλάχιστον 1 μηνιάτικο (από τα 3 που οφείλει) και να δοθεί κανονικά το δώρο Πάσχα.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση μας με το γραφείο προσωπικού ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι τηλεφωνικά πως το εργοστάσιο θα κλείσει για 1 εβδομάδα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας γιατί μας είπε ψέματα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα. Έκρυψε από το ΔΣ του σωματείου την απόφασή της.

Η στάση της είναι απαράδεκτη, στις δύσκολες αυτές στιγμές για όλους τους εργαζόμενους εκμεταλλεύεται το ζήτημα του κορονοϊού για να εξασφαλίσει νέες επιδοτήσεις και προνόμια, κλείνουν το εργοστάσιο αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μένουμε δυνατοί, μένουμε ενωμένοι!

  • Βρίσκουμε τρόπους για να επικοινωνούμε.

  • Θα συνεδριάζει το ΔΣ του σωματείου μας με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάλογα με τις εξελίξεις.

Δίνουμε τη μάχη με βάση τα δίκαια αιτήματά μας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι εργαζόμενοι, να δοθεί κανονικά το δώρο Πάσχα

Να υπογραφεί ΣΣΕ.

Τη Δευτέρα 30/03/2020, εάν επιστρέψουμε στην εργασία μας, με ευθύνη της επιχείρησης, του γιατρού εργασίας και του κρατικού μηχανισμού να παρθούν όλα τα πρόσθετα μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δίνουμε τη μάχη μαζί με το Εργατικό Κέντρο να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο μας, στο ΙΚΑ και στα περιφερειακά ιατρεία. Να έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό για να μπορούν, αν χρειαστεί, να μας προστατέψουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                    ΚΑΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων