Εργασία Κορωνοϊός Τοπικά

“Στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία της περιοχής οι εργαζόμενοι συνωστίζονται χωρίς να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

Στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία της περιοχής συνεχίζουν να συνωστίζονται στα τμήματα κομποστοποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων οι εργαζόμενοι χωρίς να παρέχονται σε όλους μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς να τηρούνται κυρίως οι αποστάσεις ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αποστάσεις ασφαλείας επιβάλλει η κυβέρνηση στις παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Βουλιαγμένης, αλλά «ξεχνάει» τους χώρους εργασίας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο σε απόσταση αναπνοής. Εκεί αρχίζει η «δημοκρατία» των εργοδοτών οι οποίοι έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και πατώντας βέβαια στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ βλέπουν την συγκεκριμένη κατάσταση σαν μια ευκαιρία για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο  τα κέρδη τους αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Η πανδημία πανδημία, οι νεκροί νεκροί και τα κέρδη κέρδη

Συνάδελφοι, η πανδημία και τα μέτρα προστασίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις. Η προστασία, η πρόληψη είναι συλλογική υπόθεση και όχι ατομική. Η εργοδοσία και το κράτος οφείλουν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Αλήθεια τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος που εξοντώνεται σωματικά και ψυχικά με ατέλειωτα ωράρια, άθλιους μισθούς και μεροκάματα τα οποία καταβάλλονται πάντα με πολύμηνες καθυστερήσεις;

Συνάδελφοι σας καλούμε να συσπειρωθείτε στο ταξικό μας ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, να κάνετε μαζικές εγγραφές, να το ισχυροποιήσετε ακόμα περισσότερο.

Να επιβάλλουμε με τη δύναμή μας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερα μεροκάματα, καλύτερη ζωή.

Εν τέλει να πάρουμε οριστικά και αμετάκλητα αποστάσεις ασφαλείας από την αβεβαιότητα, το φόβο, την εκμετάλλευση.  Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνεστε στο συνδικάτο και στα τηλ. επικοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας (δύο μέτρα) μεταξύ των εργαζομένων σε όλα τα συσκευαστήρια – κονσερβοποιεία.

  • Με ευθύνη της εργοδοσίας να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση. Απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών, μάσκες, γάντια κλπ.

  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι.

  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να μη γίνει αναστολή του δώρου Πάσχα.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας