Βέροια

Αίτηση του Φιλοζωικού Ομίλου Βέροιας στο Δήμο για χορήγηση εγγράφων

Προς τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Άρδευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Ποιότητας Ζωής και ΚΕΠ, κ. Τσιφλίδη Ηλία, υπεύθυνο για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου  Βέροιας.

Θέμα:  Χορήγηση αντιγράφου την υπ’ αριθμόν 29/2020 μελέτης με τίτλο «Επισκευή-Συντήρηση παλιών και ανέγερση νέων κλωβών φιλοξενίας στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς Δήμου Βέροιας».

Κοινοποίηση:  Επιτροπή Διαχείρισης Αδεσπότων Σκύλων Δήμου Βέροιας

Βέροια, 26 Φεβρουαρίου 2020

κ. Τσιφλίδη,

            Με την ιδιότητα του μέλους της 5μελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδεσπότων Σκύλων Δήμου Βέροιας και της προέδρου του Φ.Ο.Η., έχοντας προφανές έννομο συμφέρον, παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο της υπ’ αριθμόν 29/2020 μελέτης με τίτλο «Επισκευή-Συντήρηση παλιών και ανέγερση νέων κλωβών φιλοξενίας στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς Δήμου Βέροιας».

            Επί του εισηγητικού σημειώματος που συνόδευε το 7ο ζήτημα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την 24/2/2020 παρατηρούμε τα εξής και θέτουμε ερωτήματα προς απάντηση εντός της νόμιμης προθεσμίας:

  1. Οι υφιστάμενοι κλωβοί σκύλων σήμερα ανέρχονται σε 80 σε αριθμό. Πως είναι δυνατόν με τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ να κατασκευαστούν νέοι προκειμένου να αυξηθούν σε μόλις …50; Τελικά θα ανεγερθούν νέοι ή θα κατεδαφιστούν 30 από τους υπάρχοντες ή τίποτε από τα δύο, οπότε θα πρέπει να δικαιολογήσετε που θα διατεθούν τα χρήματα που θα δοθούν για την «ανέγερση».

  2. Σύμφωνα με την παρ. 6β του άρθρου 46 Ν.4235/2014   «Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν.». Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί νόμιμα το Κυνοκομείο του Δήμου μας, με έναν μονάχα κτηνίατρο, όταν φιλοξενούνται σε αυτό -ανάλογα με τη χρονική περίοδο- από 150 έως 200 σκύλοι;

  3. Πόσα σκυλιά “φιλοξενούνται” δίπλα στο Κυνοκομείο, σε πτέρυγα που έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Βέροιας και λειτουργεί παρανόμως και ποιος έχει την ευθύνη για την παραμονή εκεί αυτών των ζώων; Υπάρχει επιβλέπων κτηνίατρος για αυτά τα ζώα («ρητορικό» το ερώτημα).

  4. Πόσα σκυλιά “φιλοξενούνται” στο Κυνοκομείο Βέροιας σήμερα και ποιος είναι ο απολογισμός για το 2019 (πόσα σκυλιά υπήρχαν από το 2018, πόσα εισήλθαν-προστέθηκαν εντός του 2019, πόσα πέθαναν, πόσα υιοθετήθηκαν και τους ηλεκτρονικούς αριθμούς σήμανσης αυτών, πόσα στειρώθηκαν, πόσα σημάνθηκαν και πόσα επανεντάχθηκαν). Επιτέλους, αναμένουμε το δημόσιο και λεπτομερή απολογισμό, και κυρίως οικονομικό απολογισμό για να γνωρίζει και ο Σύλλογος μας αλλά κυρίως ο κάθε δημότης πόσο κοστίζει ετησίως η λειτουργία του Κυνοκομείου συνολικά (μισθοδοσίες, συντήρηση, πάγια έξοδα, λοιπές δαπάνες κλπ),  τον οποίο δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα πράξετε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε πράξει.

Τι ακριβώς φοβάστε να αποκαλύψετε στο δημότη κ. Αντιδήμαρχε;

Με τιμή,

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων