Καταγγελία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) καταγγέλλει τα περιστατικά προσβλητικής και απειλητικής συμπεριφοράς σε βάρος εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Σίνδος), από φοιτητές συγκεκριμένης παράταξης φερόμενους ως εκπροσώπους του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού προχώρησε σε 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας σε περιστατικό τραμπουκισμού και εκφοβισμού εργαζόμενου από στέλεχος της πλειοψηφούσας φοιτητικής παράταξης στο ΔΙΠΑΕ.

Η εργαζόμενη δέχθηκε επίθεση με βρισιές και απειλές, καθώς αρνήθηκε να παραδώσει λίστα με ονόματα σε φοιτητή φερόμενο ως εκλεγμένο σε έναν φοιτητικό σύλλογο που δεν αποδεικνύεται από πουθενά πως όντως υπάρχει, καθώς δεν έχει κατατεθεί κανένα νόμιμο καταστατικό του Συλλόγου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες φασιστικές συμπεριφορές και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι μηχανισμοί βίας και αυταρχισμού δεν έχουν καμία θέση στα Πανεπιστήμια και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν.

Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Δηλώνουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Η ενότητα των εργαζομένων εγγυάται ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν! Τ

ο Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ

Η Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκη Χρονοπούλου                      Ανδρέας Βασιλάκης

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 28641 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια