Βέροια

“Frida κι άλλο” – Οι Fly Theatre ξανά στη Βέροια, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Frida ΚΙ ΑΛΛΟ”

Οι Fly Theatre ΞΑΝΑ στη Βέροια!

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00 Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 Μετά από τρία χρόνια sold-out εμφανίσεων εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, οι ταλαντούχοι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) έρχονται ξανά στη Βέροια και την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 20:00. Η συναρπαστική ζωή της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo ζωντανεύει και πάλι, μέσα από μια οπτική φαντασμαγορία που θα πλημμυρίσει τους θεατές με εικόνες και συναισθήματα.

Η παράσταση

Η πολυμεσική παράσταση “Frida ΚΙ ΑΛΛΟ” πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος. Αξιοποιώντας τις αρχές τους – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι – οι Fly Theatre ζωντανεύουν τη ζωή της Frida, μέσα από ένα απροσδόκητα πρωτότυπο σκηνικό θέαμα.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα και τα συναισθήματα της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης περσόνας, ενώ ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με το ζωντανό χειροποίητο video και τις προβολές καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες αλλά και μέσα από τους πίνακές της.

 TRAILER παράστασης:

https://youtu.be/E2x49dO_vN8

 

 you wou ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η video art συναντάει το θέατρο σε αυτήν την υψηλής αισθητικής πολυμεσική παράσταση – αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο.» (Τώνια Καράογλου, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)

«Η μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της επιδραστικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα – τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες – δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο, οργιαστικό εικαστικό σύμπαν που υπερβαίνει τη θεατρική σκηνή, έναν σουρεαλιστικό, υβριδικό χωροχρόνο που αναδημιουργεί τη δύναμη των χρωμάτων και των συμβολισμών από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο, μέσα από τον οποίο ανθεί αυτό το αξιοθαύμαστο παραστασιακό εγχείρημα.» (Ιωάννα Μπλάτσου, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ)

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, δημιουργεί ένα απολαυστικό σκίτσο της ζωγράφου. Πραγματική αποκάλυψη ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί ο Robin Beer με απίστευτη ταχύτητα και συγχρονισμό με την πρωταγωνίστρια. Σε ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής. Η δουλειά των Fly Theatre δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές.» (Γιώργος Βουδικλάρης, POPAGANDA)

«Η νεαρή ηθοποιός με απαράμιλλο ταπεραμέντο, χάρη, υποκριτική κομψότητα και τσαγανό, αναπτύσσει τον ρόλο με σφοδρό ρεαλισμό και περίσσια λυρικότητα.» (Ζωή Τόλη, CULTURENOW.GR)

 «Η παράσταση FRIDA ΚΙ ΑΛΛΟ είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός σύγχρονου θεάτρου. Επιβεβαιώνει πως το θέατρο είναι μία τέχνη ικανή να ενσωματώσει κάθε νέο στοιχείο…Η τεχνολογία μπολιάζει την τέχνη και χαράζει νέους δρόμους εξέλιξης χωρίς να την απομακρύνει από την ουσία της.» (Ματίνα Παγουλάτου, TETRAGWNO.GR)

«Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη στιγμή. Δεν μπορείς ούτε καν να το υποψιαστείς. Το μόνο βέβαιο είναι πως – όταν σβήσουν τα φώτα και οι ηθοποιοί υποκλιθούν στο κοινό – η προτροπή «Κι άλλο, κι άλλο» θα έρθει αυθόρμητα στα χείλη σας.» (Παναγιώτης Μήλας, CAT IS ART)

 «Η Κατερίνα Δαμβόγλου και ο Robin Beer έφεραν μπροστά στον προβολέα τη ζωή της Frida Kahlo και την έλουσαν με φως, όχι αυτό που σ’ενοχλεί στα μάτια, αλλά αυτό που φωτίζει τα πράγματα με ζεστασιά και όνειρο.» (Νίκος Γρυλλάκης, TFC MAGAZINE)

 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου

Σκηνοθεσία: Fly Theatre

Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη

Φως – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer

Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»

Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία ΤαμουρίδουARTos & Θέαμα

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βέροια

Παράσταση: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, πολύτεκνων, άνω των 65 & ΑΜΕΑ

Προπώληση εισιτηρίων: Από το Χώρο Τεχνών (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:30-19:30) και από το καφέ Μπρίκι.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 23310 78100, 78120

Ακολουθείστε τους Fly Theatre και την παράσταση στα Social Media:

www.facebook.com/flytheatregreece (FB page ομάδας)

www.facebook.com/Fridakiallo (FB page παράστασης)

www.facebook.com/events/521657401791319/ (FB event παράστασης)

www.instagram.com/flytheatregreece

www.flytheatre.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας