Βέροια Ρεπορτάζ

Το  Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας γιόρτασε στον ετήσιο χορό του τα 40 χρόνια προσφοράς στην παράδοση με μια ιδιαίτερη βραδιά  

Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του, που τα γιόρτασε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του με κέφι, γλέντι και εκπλήξεις.

Με γεμάτη την αίθουσα του «Αιγές Μέλαθρον» από κόσμο, που εκτιμά την προσφορά του Λυκείου της πόλης στον πολιτισμό και την παράδοση, με παρόντα τον Δήμαρχο, βουλευτές, αντιδημάρχους και συλλόγους όχι μόνο από την Ημαθία αλλά και από άλλους νομούς –  Πέλλα, Κατερίνη, ακόμη και από τον μακρινό Έβρο –  με μια ορχήστρα υψηλής ποιότητας αλλά και με τους χορευτές του ντυμένους τις παραδοσιακές τους φορεσιές, να χορεύουν στην πίστα μαζί με τον κόσμο μέχρι πολύ αργά, η βραδιά εξελίχθηκε σε κυριολεκτικό ξεφάντωμα.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Έλλη Μάλαμα είπε ανοίγοντας τη βραδιά:

[…] «Αντλούμε από το παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Γιορτάζουμε τα 40 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό, την ντόπια λαϊκή παράδοση, εργαζόμαστε για την  αναγέννηση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων, την ανύψωση της γυναίκας και την επίλυση των προβλημάτων της, τη φροντίδα για το παιδί, παντού μπροστά στο ιστορικό αυτό σωματείο. […]

Αυτές οι προσπάθειες επιβραβεύονται πάντα από την πολιτεία και την κοινωνία, μας επιβαρύνουν όμως με το χρέος να είμαστε και στο μέλλον αντάξιες των προσδοκιών και των ελπίδων των δωρητών και των ευεργετών μας.

Έτσι αποφασίσαμε την έκδοση ενός λευκώματος με ειδικούς επιστήμονες, θέλοντας να τιμήσουμε τους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύτηκαν οικογενειακά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.

Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε εδώ και 40 χρόνια, με σεβασμό στις κυρίες που έθεσαν τα θεμέλια του Λυκείου και δεσμεύτηκαν να εργαστούν γι’ αυτό.»

Το Μουσικό Σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά», πραγματικά έξοχο, συμπληρώθηκε ακουστικά από τον Ναουσαίο  Βαγγέλη Ψαθά, που το κλαρίνο του έκανε ένα καταπληκτικό δέσιμο με τη θρακιώτικη λύρα, την γκάιντα και το νταούλι, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τους διονυσιακούς του ήχους.

Χαρούμενα πρόσωπα, χορευτές δεμένοι σ’ ένα  σύνολο που χόρευε με κέφι ασταμάτητα με τον απλό κόσμο και στο τέλος μια έκπληξη!

Με σβηστά τα φώτα οι κυρίες του Λυκείου εμφανίστηκαν κρατώντας στα χέρια τούρτες με αναμμένα κεριά, που απόθεσαν στα τραπέζια γιορτάζοντας έτσι τα 40χρονα του Λυκείου.

Μια πλούσια βραδιά  από κάθε άποψη, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων