Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Ο Αργύρης Λιαπόπουλος στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει την αναμόχλευση καταστάσεων/δυνατοτήτων με τις οποίες η σύγχρονη φωτογραφία μπορεί επικοινωνήσει με την κοινωνία και να έλθει σε επαφή με το εν δυνάμει κοινό της.

Τη Δευτέρα 10/2, στις 8μμ, ο Αργύρης Λιαπόπουλος θα μας κάνει παρουσίαση με θέμα ‘ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ: 2 + 1 ΕΚΘΕΣΕΙΣ και Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ’.

όπως πάντα
… στο καφέ ΒΑΖΑΑΡ, στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

«Οι τέσσερις φάσεις μίας συνεργασίας της γραφής με φως (φωτογραφίας) με τη γραφή με λέξεις (τέχνη του λόγου).

Η εξέλιξη στο χρόνο της συνεργασίας ενός φωτογράφου με τρεις λογοτέχνες.

Οι πολυμορφικές παρουσιάσεις αυτών των συνεργασιών»

Ένα “ οδοιπορικό ” από τις αρχές του 2011 έως το Δεκέμβρη του 2016. Ξεκινά με την πρώτη συνεργασία με τον ποιητή Μάρκο Μέσκο, συνεχίζεται με την δεύτερη συνεργασία με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη και η τριλογία αυτή ολοκληρώνεται με την τρίτη συνεργασία με τον ποιητή Γιώργο Αλισάνογλου.
Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1959 στο Κλειδί Ημαθίας. Σπούδασε οικονομικά στην Α. Β. Σ. Θεσσαλονίκης.

Με την φωτογραφία ασχολείται συστηματικά από το 1988. Ανέπτυξε πλούσια δράση με εκθέσεις, επιμέλειες εκθέσεων, happenings. Φωτογραφίες και εργασίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε βιβλία, αποτελέσαν υλικό βιβλίων, δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και έχουν γίνει αφιερώματα στον ημερήσιο τύπο και  στα ΜΜΕ.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του και πήρε μέρος σε σημαντικούς Φωτογραφικούς θεσμούς με ομαδικές και ατομικές δουλειές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

banner-article

Ροη ειδήσεων