Πολιτισμός

“Χριστός Γεννάται”. Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης  Σακελλαρίδης”

Η  Δημοτική  Χορωδία  Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “Χριστός Γεννάται” την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων ή χρηματικού ποσού υπέρ του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα” ,η οποία με τη δράση της ενσαρκώνει τα λόγια του Νικηφόρου Βρεττάκου ότι: “Ο πλησιέστερος δρόμος προς τον Θεό περνάει μέσα από τον άλλο άνθρωπο”.

Συμμετείχε το Τετράφωνο και Παιδικό Τμήμα της  Δημοτικής  Χορωδίας  Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης»  και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Την διεύθυνση του Τετράφωνου Τμήματος είχε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

 Πιάνο   Γιάννης Βαρδακώστας

Κιθάρα  Αλέξανδρος Σαλαβέρης

Σόλο  Κοσμάς Τσομπανόπουλος

Δημήτριος Χωνός

Ο βαθύφωνος Δημήτριος Καρατζάς ερμήνευσε τμήματα του έργου Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ και στο πιάνο συνόδευσε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Την διεύθυνση του Παιδικού Τμήματος είχε η Δήμητρα Παρρή-Νίκα.

Στο πιάνο ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Την διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης είχε η Ελένη Σαμακοβλή.

Στο πιάνο  η Μαρία Τσομπανοπούλου

Σόλο Δημήτρης Μεϊμάρης

Κυριάκος Φωτιάδης

Μάγδα Μεντόλη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Πατήρ Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Κων/νος Κουριάτης και Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστράτιος Κυριακάκης, ο εκπρόσωπος του διοικητή της ΧΧΙ V ΤΘΤ, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και αρκετός κόσμος.

Ευχές και χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος της Χορωδίας Παναγιώτης Χρυσικός, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος και η πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα”, Παρασκευή Μαύρου-Ασλανίδου.

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στέφθηκε με επιτυχία αφού μετέδωσε το επίκαιρο, όσο ποτέ, χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη βοήθεια, όσων την απήλαυσαν, προς τον συνάνθρωπο.

Το Δ.Σ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας