Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης”

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού. Οδηγούν τους εργαζόμενους, τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Στα δέκα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ξανά και ξανά. Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, μας πήρε κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτή η πολιτική με βάση τους νόμους των μνημονίων συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτουν  πάμφθηνη εργατική δύναμη.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΟΡΟΙ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

Για τους εργαζόμενους προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού η κυβέρνηση ήδη έχει φροντίσει για αυτό. Έχει στρώσει το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μισθολογική πολιτική και ο κατώτερος μισθός συνεχίζουν να καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα και τις υπουργικές αποφάσεις.

 Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, στον προϋπολογισμό προβλέπονται:

  • Μείωση των παροχών για τους ανέργους και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  κατά 4 εκατ. ευρώ.

  • Μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 192 εκατ. ευρώ.

  • Μείωση των επιδομάτων των αναπήρων κατά 173 εκατ. ευρώ

  • Στον αντίποδα οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενισχύονται με 6 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ.

  • Την ίδια στιγμή τα λαϊκά στρώματα επιβαρύνονται  με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία και σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού!

 Δεν θα τους περάσει!!

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 Τα αντεργατικά τους σχέδια να βρουν την οργανωμένη, μαζική, αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος.

 Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που μας προσφέρουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.

 Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε την επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση προς όφελος της ζωής μας.

Δεκέμβρης, 2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας