Εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη: Μαθητική συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης

            H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα σχολεία, όλα τα 15μελή και 5μελή, πολιτιστικές ομάδες, συγκροτήματα και κάθε μαθητή να συμμετέχει στη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «Να μάθουμε πως τραγουδούν τ’ αηδόνια αν μιλήσουν …» Μ. Ελευθερίου.

Δεν είμαστε αδιάφοροι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες φρίκης του πολέμου. Δεν ανεχόμαστε τους φασίστες και τις ιδέες τους στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και τα παραμύθια που μας λένε!

Όλοι εμείς αγαπάμε την ζωή, έχουμε ίδια όνειρα, θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο της ειρήνης , της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης, θέλουμε η θάλασσα μας να μην είναι γεμάτη από νεκρά παιδιά, που ήθελαν να ξεφύγουν απ’ τον πόλεμο, αλλά να είναι η θάλασσα που θα μας ενώσει με τους γείτονες λαούς!

Κάποιοι όμως μας στερούν τα όνειρα μας, οι ίδιοι που μας παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, οι ίδιοι εξαπολύουν τον πόλεμο. Αυτοί οι κάποιοι έχουν όνομα, είναι οι κυβερνήσεις μας που σφίγγουν το χέρι στους φονιάδες των λαών, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ! Η πορεία του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο είναι ένας δρόμος φρίκης, που σκορπίζει τον θάνατο απ’ όπου κι αν περάσει! Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας, την έχουμε δει στο μάτια των μαθητών της Κορέας, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και από όπου αλλού πέρασαν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ.

Δεν θα τους περάσει!

Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Βροντοφωνάζουμε! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δίνουμε όλοι οι μαθητές ραντεβού στη Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις 14 Δεκέμβρη

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”

  • Θέλουμε να δημιουργήσουμε, κόντρα στα αμέτρητα εμπόδια που συναντάμε για να το κάνουμε. Από το ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα, από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, μέχρι τις ελλείψεις υποδομών στα σχολεία και τις γειτονιές μας, αλλά και το γεγονός πως για να ασχοληθούμε με τα ενδιαφέροντά μας, πρέπει οι οικογένειές μας να δώσουν ένα σκασμό λεφτά.

  • Θέλουμε μέσα από τις μελωδίες μας, αλλά και κάθε είδος τέχνης, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας. Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.

  • Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και το ναζιστικό τους δηλητήριο, αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε φασιστική, ρατσιστική ιδέα. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!!

 Καλούμε ΓΣ στα σχολεία μας, συζητάμε στα 5μελή και 15μελή. Παίρνουμε όλοι αποφάσεις οργάνωσης, στήριξης και συμμετοχής! Δηλώνουμε όλοι τις ομάδες μας ( χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας, κλπ), τα συγκροτήματα μας.

Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας