Εκδηλώσεις Τοπικά

Κάλεσμα της Κ. Ο. ΚΚΕ Κ. Μακεδονίας για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία οι βάσεις όχι μόνο παραμένουν, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αναβαθμίζονται σε δύναμη πυρός, επιδιώκεται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά. Η Ελλάδα μετατρέπεται έτσι σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα ματωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα γίνεται στόχος, “μαγνήτης” επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών, που ήδη στην περιοχή μας είναι έντονοι.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.

46 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

  • Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφανιών στον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ.

  • Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας καλεί στις 17:00 στο Πολυτεχνείο, στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο, που διοργανώνει ο ΣΦΕΑ, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Θεσσαλονίκη  14.11.2019

Το Γραφείο Τύπου

της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας