Βέροια

Έκθεση φωτογραφίας Στέργιου Τσαλέρα με θέμα “Βέροια στιγμές ‘78”

  Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

Βρέθηκα σε γνωστή καφετέρια της Βέροιας όπου παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας του γνωστού Βεροιώτη  καταξιωμένου αρχιτέκτονα κ. Στέργιου Τσαλέρα, με θέμα ‘’Βέροια στιγμές ‘78’’.

Δανείζομαι ορισμένα από τα λόγια του αρχιτέκτονα- φωτογράφου για την περίσταση, κατά την ημέρα του ανοίγματος της έκθεσης:

’Μεταφερόμαστε νοερά στη Βέροια του 1978’’… Μια αφήγηση εικόνων, που αντιστέκεται στο χρόνο και επιχειρεί να ακυρώσει το γνωστό απόφθεγμα του Ηράκλειτου ‘’τα πάντα ρει’’. Λειτουργεί, λοιπόν , ως τεκμήριο της ιστορίας και της παράδοσής μας, ως ‘’μάχη επιβίωσης’’ να διατηρήσει , αλλά και να δημιουργήσει τα ίχνη του χρόνου…. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, είναι ασπρόμαυρες, καθώς έτσι συνυπάρχουν όλα τα χρώματα μαζί και κανένα συγχρόνως και εστιάζουν στο βαθύτερο νόημα δίνοντας  “τροφή”  για σκέψη.

Οι εικόνες αυτές που υπήρξαν κάποτε και πλέον δεν τις συναντούμε, θα θυμίσουν στους παλαιότερους και θα μάθουν πράγματα στους νεότερους’’

Η πόλη μας, η Βέροια, στο διάβα των αιώνων, έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει δείγματα πολιτισμού και παράδοσης. Σας μας εναπόκειται, να τα διατηρούμε στη μνήμη μας αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο προκειμένου να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.

Αξίζουν συγχαρητήρια  σε τέτοιου είδους προσπάθειες όπως αυτή του Στέργιου Τσαλέρα, καθόσον συνδέουν το χθες με το σήμερα αλλά και το μέλλον της πόλης μας.

Ενημερωτικά η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2019

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας