Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Αύγουστος 2015 – Νοέμβριος 2019 Ένας απολογισμός

Από την ανάληψη των καθηκόντων της απερχόμενης Διοίκησης και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στα τέλη Αυγούστου του 2015, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε μια αποφασιστική προσπάθεια, πάντα με άξονα την καλύτερη δυνατή και με σεβασμό διαχείριση των πολιτιστικών πραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική συγκυρία.
Στον οικονομικό τομέα κινηθήκαμε στους ακόλουθους άξονες:

  • Τροποποίηση τιμολογιακής πολιτικής: Καθιερώθηκε γενική είσοδος 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και δωρεάν είσοδος για τους ανέργους σε όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ (22.675 άνεργοι έχουν παρακολουθήσει δωρεάν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ ως τις 27/10/19). ΑΜΕΑ:ΔΩΡΕΑΝ και ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ:5 ευρώ.

  • Επαναδιαπραγμάτευση των αμοιβών των συνεργατών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το θέατρο.

  • Αρχικά ρύθμιση των χρεών προς το  ΙΚΑ (2.700.000), τη ΔΕΗ (500.000) και την ΕΥΑΘ (28.000), καθώς καιτων χρεών προς τους συντελεστές των παραστάσεων αλλά και προς τουςπρομηθευτές των τελευταίων ετών. Εξόφληση του χρέους προς το ΙΚΑ, εξόφληση όλων των χρεών προς τους εργαζομένους και, τελικά, 

  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ του ΚΘΒΕ το Μάιο του 2019.

Την τετραετία  2016-2019 έγιναν δράσεις, αναλόγια, παρουσιάσεις, παραστάσεις σε συνέργεια με τους  φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.

 Το ΚΘΒΕ διοργάνωσε:

Μετακλήσεις/ Δράσεις / Aναλόγια / Αφιερώματα / BIG DAYS
1ο και 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους
1η, 2η και 3η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Ν. Α. Ευρώπης με θέμα το Αρχαίο Δράμα
Εκπαιδευτικά προγράμματα Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης για 5 Περιφέρειες (ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)
Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Θεατρικά εργαστήρια για βρέφη, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ΑΜΕΑ και πρόσφυγες
Μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο: «Ίχνη του Εφήμερου»

Το ΚΘΒΕ ταξίδεψε με παραστάσεις του στη Σόφια, το Μπιλμπάο, το Ανόϊ, το Βελιγράδι , το Πεκίνο, τη Στουτγάρδη, το Μπόχουμ, το Τελ Αβίβ και στις 21 Νοεμβρίου ο «Ελέφας» θα παρουσιαστεί στην Κλουζ.
Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης.

ΚΘΒΕ και ΝΕΟΙ
Σε μια εποχή που το  ποσοστό  ανεργίας των νέων καλλιτεχνών  είναι τεράστιο, οι εργασιακές συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς το ΚΘΒΕ πήρε πρωτοβουλίες σε σχέση με τους νέους καλλιτέχνες.

banner-article

Ροη ειδήσεων