Εκκοκκιστήριο Ιδεών: Προβολή ντοκυμαντέρ "Ο δάσκαλος είναι το παιδί" του Αλεξάντρ Μουρό, Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ 

θα προβληθεί

το καταπληκτικό ντοκυμαντέρ-ταινία 

του Γάλλου Αλεξάντρ Μουρό

« Ο δάσκαλος είναι το παιδί »

Μια ταινία-ντοκυμαντέρ για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι όπως το βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών σε ένα γαλλικό σχολείο. Για ένα χρόνο, ο σκηνοθέτης εξοικειώθηκε με το περιβάλλον των παιδιών, ώστε να καταλάβει πώς αυτά βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση – αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.

Είναι μοναδική εμπειρία για ένα δάσκαλο που βρίσκεται μέσα σε μία μοντεσσοριανή τάξη να παρατηρεί τον τρόπο δράσης των παιδιών, που ελεύθερα επιλέγουν με τι θα ασχοληθούν και για πόση ώρα χωρίς παρεμβολές και διακοπές.

Είναι απίστευτος ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που δείχνει το κάθε παιδί όταν είναι ελεύθερο να επιλέξει την εργασία με την οποία θα ασχοληθεί και μάλιστα όταν αυτό μπορεί να το κάνει για όσο διάστημα επιθυμεί χωρίς να το διακόπτει ο δάσκαλος.

Ο δάσκαλος ενός Μοντεσσοριανού σχολείου προσφέρει στους μαθητές ένα περιβάλλον που εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναπτυξιακού σταδίου του κάθε παιδιού και επιτρέπει σε αυτά να ανακαλύψουν ελεύθερα το δικό τους μονοπάτι για να γίνουν ικανά άτομα.

Η άποψη για το ρόλο του δασκάλου για την Μαρία Μοντεσσόρι είναι οτι: "Ο δάσκαλος πρέπει να φυτέψει τον σπόρο και στη συνέχεια να εξαφανιστεί παρατηρώντας και περιμένοντας. "

Θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήματα του κοινού απο την δασκάλα Μοντεσσοριανής Αγωγής Όλγα Μανάρα, εκπαιδευμένη και εργαζόμενη δίπλα στην μόνη πιστοποιημένη στην Ελλάδα Διευθύντρια Σπουδών Μοντεσσοριανής Εκπαίδευσης κυρία Ειρήνη Φαφαλιού.

Είσοδος 5€

Τηλέφωνο για πληροφορίες, 6972440721

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ

Θεσσαλονίκης 67 / 59131 ΒΕΡΟΙΑ

mail: ekkokkistirioideon@gmail.com / fb: Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ

τηλ. 6972440721

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34541 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια