Κόσμος

Συρία: Ρωσικά Su-35 εμπόδισαν τουρκικά F-16 που ήθελαν να βομβαρδίσουν Κούρδους (Photos/Video)

Η προσπάθεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να χτυπήσει το επιχειρησιακό επιτελείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων SDF στο Manbij, κατέληξε σε πλήρη αποτυχία για τα πληρώματα ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών F-16 που έφυγαν με την «ουρά στα σκέλια».

Ο λόγος ήταν η εμφάνιση στον εναέριο χώρο της περιοχής, ζεύγους ρωσικών μαχητικών Su-35, τα οποία «εγκλώβισαν» με τα όπλα τους τα τουρκικά μαχητικά, μη επιτρέποντας στα τελευταία να ασκήσουν τα καθήκοντά τους αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, αποφεύχθηκε η αερομαχία ρωσικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς οι Ρώσοι απείλησαν τους Τούρκους με άμεση κατάρριψη σε περίπτωση και της παραμικρής απειλής, έτσι οι Τούρκοι πιλότοι δεν το σκέφθηκαν καν και αποχώρησαν με ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή, Τούρκος πρώην πιλότος της 181 Πτέρυγας μάχης με αεροσκάφη F-16C/ D της ΤΗΚ στο Ντιγιάρμπακιρ, ανέφερε ότι η τουρκική αεροπορία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καμία αποστολή κατά των δυνάμεων του SDF και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εδώ και πάνω από 20 ώρες.

Χάρη στα ρωσικά μαχητικά Su-35S της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν μπορούν να κουνηθούν φυσικά και πάνω από το Manbij, αλλά και άλλες πόλεις, ενώ φυσικά δεν πετούν ούτε τουρκικά drone Bayraktar TB2 από τις βάσεις σε Ντιγιάρμπακιρ και Μπάτμαν από χθες, τα οποία τονίζουμε αλώνιζαν εδώ και τόσες ημέρες.

Ali Özkök @Ozkok_A

Russian military police entered region and de facto stopped any Turkish military advance against YPG/PKK.

214 people are talking about this

Babak Taghvaee @BabakTaghvaee

Thanks to Air Force’s Su-35S fighter jets on CAP duty over NE , Air Force has been unable to carry-out any airstrike against & in & all other cities there via its F-16C/Ds from & Bayraktar TB2s from since 20 hours ago! https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1184102456839589890 

View image on Twitter
Babak Taghvaee @BabakTaghvaee

#BREAKING: According to an ex-pilot of 181 Filo, F-16C/Ds of #Turkish Air Force’s 8th MJBC at #Diyarbakir has been unable to carry-out a single strike mission against #SDF & #SAA since 20 hours ago because the airspace over NE #Syria has been blocked on them by #Russia Air Force!

Embedded video

68 people are talking about this
banner-article

Ροη ειδήσεων