Κόσμος

Η στιγμή που Τούρκοι μισθοφόροι εκτελούν και αποκεφαλίζουν τη Χάβριν Χαλάφ, Γενική Γραμματέα κουρδικού κόμματος (video)

Με θλίψη, το κόμμα «The Future Syria Party» ανακοίνωσε τον χαμό της Χάβριν Χαλάφ, της Γενικής Γραμματέως του κόμματος. “Η Χαλάφ έχασε τη ζωή της ενώ εκτελούσε τα πατριωτικά και πολιτικά της καθήκοντα”, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Η Χαλάφ βρισκόταν σε περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Συρίας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη η εισβολή της Τουρκίας.

«Μια ομάδα Τούρκων μισθοφόρων προσπάθησε να ελέγξει τον δρόμο Μ4 και σκότωσε πολλούς ανθρώπους και η Χάβριν ήταν ένας από αυτούς», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Καμισλί στις 5 Οκτωβρίου, η Χαλάφ δήλωσε ότι οι τουρκικές προσπάθειες “να καταλάβουν τη χώρα αυτή για να υπερασπιστούν τον τουρκικό λαό δεν προσαρμόζονται στην πραγματικότητα”, υπενθυμίζοντας ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν βορειοανατολική Συρία από τρομοκρατικές ομάδες.

Μετά τη δολοφονία της κυκλοφόρησε μάλιστα και σχετικό βίντεο με σκληρές εικόνες, που φέρεται να εικονίζεται η άτυχη Χαλάφ λίγο πριν δολοφονηθεί εν ψυχρώ. Ενώ κάποιοι twwet κάνουν λόγο και για αποκεφαλισμό της!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Χαρμπίν Χαλάφ, με εκατοντάδες συντρόφους της και την οικογένειά της να την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία:

https://twitter.com/0000rizgar/status/1183653803985428480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183653803985428480&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.topontiki.gr%2Farticle%2F345771%2Fi-stigmi-poy-toyrkoi-misthoforoi-ektelesan-kai-apokefalisan-ti-geniki-grammatea

topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων