Βέροια

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό: Πρόσκληση σε ομιλία, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε στην ομιλία που διοργανώνει σύλλογός μας !Το θέμα που θα παρουσιαστεί είναι ιδιαίτερο και αφορά τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός ατόμου με αυτισμό και του σκύλου βοηθού. Εισηγητής θα είναι ο κύριος Τάκης Πετρόπουλος ,ιδρυτής του Friends for life.Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ειδικού Σχολείου Βέροιας(Ημαθίωνος 2) στις 19. 10.2019 και ώρα 17:30.Η προεγγραφή είναι απαραίτητη grammateiamama@gmail.com -Περιορισμένος αριθμός θέσεων_ Γενική είσοδος 5 ευρω(εγγραφή -ενίσχυση στο σύλλογο ΜΑμΑ)
Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς ατόμων στο φάσμα και όχι μόνο, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας,σε φοιτητές ,σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,σε εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής και σε όλους εσάς που θέλετε να ενημερωθείτε!
Μια ομιλία από την οποία μπορούν να ωφεληθούν γονείς, παιδιά κ ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού και όχι μόνο, θεραπευτες, εκπαιδευτικοί αλλά κ όσοι αγαπάτε τα ζώα και ψάχνετε μια διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση!

 Περιγραφή Ενημέρωσης

 Η σχέση μεταξύ του παιδιού με αυτισμό και του σκύλου βοηθού είναι αδιαμφισβήτητα κάτι μοναδικό διότι επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο χωρίς να χρειάζονται λόγια.

Ο σκύλος βοηθός δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος – είναι ένας σκύλος ήρωας! Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ήμερες την εβδομάδα και είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να καλύψει τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Αυτό που ξεχωρίζει το σκύλο βοηθό όμως, είναι η τρομερή του διαίσθηση για τις εναλλαγές στην διάθεση του παιδιού και η ικανότητα του μέσω της εκπαίδευσής του να λειτουργεί ως κατευναστικός παράγοντας κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης κρίσης.

Η ενημέρωση που θα παρακολουθήσετε θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε:

  • Tι είναι σκύλοι βοηθοί και τι κατηγορίες υπάρχουν

  • Ποια είναι η διαδικασία της εκπαίδευσης αυτού του σκύλου?.

  • Πως ένας σκύλος βοηθός μπορεί να αλλάξει την ζωή του παιδιού με αυτισμό και της οικογενείας του ριζικά.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή μας…

Ο Πετρόπουλος Αναγνώστης (Τάκης) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από μικρός είχε μια ιδιαίτερη επαφή με όλα τα ζώα. Αποφοίτησε από το τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας – Ζωική Παραγωγή. Κατά την διάρκεια των σπουδών του φοίτησε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Surrey, στο τμήμα της κτηνιατρικής. Έπειτα μαθήτευσε στην σχολή εκπαιδευτών σκύλων Greekdogscenter για 2 χρόνια.

Το 2015 εκπαιδεύτηκε στο My Canine Companion της Ιρλανδίας και διδάχτηκε από την Cliona O’Rourke η οποία έφερε τους σκύλους βοηθούς για παιδιά με αυτισμό στην Ευρώπη. Το 2016 επέστρεψε και εργάστηκε στην Ιρλανδία αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την εκπαίδευση 6 σκύλων βοηθών για παιδιά με αυτισμό τα οποία αποφοίτησαν επιτυχώς και δόθηκαν σε παιδιά με αυτισμό σε ηλικίες από 8- 13 ετών . Βοήθησε στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης άλλων 20 σκύλων βοηθών. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2018 ίδρυσε το Friends for Life για να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες και στις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδί στο φάσμα του αυτισμού. Καθ΄ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας είναι εθελοντής σε συλλόγους και προγράμματα τους που ασχολούνται με τον αυτισμό .

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας