Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη απαντάμε με απεργία

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι στη συγκέντρωση: 10:30 το πρωί στην Πλ. Ωρολογίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η περιβόητη «ανάπτυξη», που ζούμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια, στους βιομήχανους και τα μονοπώλια δίνει πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με εκατομμύρια ευρώ, ενώ για εμάς ένταση της τρομοκρατίας, απλήρωτη εργασία, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, δουλειά ήλιο με ήλιο. Την ίδια στιγμή που στον κλάδο μας οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται – επεκτείνονται, αυτό για εμάς φέρνει φτώχεια ανεργία και εξαθλίωση.

Με το πολυνομοσχέδιο – σκούπα κυβέρνηση και εργοδότες επιχειρούν να βάλουν χέρι ακόμα πιο βαθιά στα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Βάζουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δίνουν το ελεύθερο σε όσες επιχειρήσεις επικαλούνται «οικονομικά προβλήματα» (σχεδόν όλες στην περιοχή μας) να επιβάλουν στους εργαζόμενους τον κατώτερο μισθό. Και επειδή το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων πάει χέρι – χέρι με την καταστολή θέλουν να επιβάλουν «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των συνδικαλιστών και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Νομίζουν πως έτσι θα απαλλαγούν από «ενοχλητικές φωνές», θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και ξεμοναχιασμένους. Δεν θα τους περάσει!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το συνδικάτο μας μαζί με άλλα σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες δίνουμε τη μάχη, με στόχο την οργάνωση των εργατών για την αγωνιστική διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων, υπογραφή ΣΣΕ και ανάκτηση των τεράστιων απωλειών. Διαμορφώνουμε αιτήματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι το ξεροκόμματο που περισσεύει από τους εργοδότες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρο Βέροιας χρόνια τώρα έβαλε πλάτη στο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών που τσάκισαν τη ζωή μας. Μαζί με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν κούνησαν ούτε το δάχτυλό τους για απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία -μαζί και η πλειοψηφία του ΕΚΒ- ξεδιάντροπα επιτίθενται στη δράση αυτών που τόσα χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και σήκωσαν στις πλάτες τους το κίνημα: υπονομεύουν το πλατύ μέτωπο Συνδικάτων, 14 Ομοσπονδιών, 24 Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ που οργανώνουν απεργία για τις 24/9 βγάζοντας δελτίου τύπου για απεργία στις 25/9!

Κυβέρνηση και εργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους με ευχαρίστηση. Με αυτές τις διασπαστικές κινήσεις και συνδικάτα εργοδοτικά ή σφραγίδες μπορούν ανεμπόδιστα να περάσουν ό, τι μέτρα θέλουν.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο αντιτάσσουμε το δικό μας μέτωπο, την ενότητα όλων των εργαζομένων. Να γίνουμε μια γροθιά. Παλεύουμε για τις συνδικαλιστικές, δημοκρατικές ελευθερίες.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 2332022230

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29602 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια