Βέροια Γράμματα & Τέχνες Ρεπορτάζ

Ο Μπούσουλας για τον Γιάννη – Μια συναυλία ποιότητας και αλληλεγγύης

Δήμητρα Σμυρνή

Γνωστό σε όλους το μουσικό σχήμα Μπούσουλας, που δίνει κάθε τόσο ένα δυναμικό καλλιτεχνικό παρών στην πόλη της Βέροιας.

Αυτήν τη φορά όμως η τέχνη συμπορεύτηκε με την αλληλεγγύη, καθώς η συναυλία του Μπούσουλα ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη, ένα νέο παιδί που ένα βαρύ ατύχημα στο χώρο άθλησής του συγκλόνισε την πόλη.

Ο Γιάννης Αβραμίδης βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, εξαιρετικά δαπανηρής, και ο Μπούσουλας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει, με συνδιοργανωτές την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα, γέμισε χθες το Γήπεδο Μπάσκετ της πόλης μ’ ένα κοινό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο απέναντι στον νεαρό συμπολίτη μας.

Ο γιατρός Κώστας Ρίζος, ψυχή του Μπούσουλα,  προλογίζοντας έδωσε τη διάσταση της αλληλεγγύης μέσα από την τέχνη, υποσχόμενος η επόμενη συναυλία του Μπούσουλα να έχει το Γιάννη παρόντα για να την παρακολουθήσει, συγκινώντας το κοινό μ’ αυτό το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα.

Τη διάσταση της αλληλεγγύης, αλλά και της φοβερής έλλειψης σε θέματα αθλητικών υποδομών, που μπορεί να κοστίσουν ζωές, καθώς και  το πρόσωπο ενός λειψού ιατρικού συστήματος, που δεν μπορεί να στηρίξει ανάλογες τραγικές περιπτώσεις, έδωσε με το δικό της τρόπο, αυθόρμητο και συγκινητικό και η  Παρασκευή Μεϊμαρίδου, εκπροσωπώντας τον Γιάννη και την οικογένειά του, ευχαριστώντας τον κόσμο της Βέροιας για τη συμπαράστασή του στο άτυχο νεαρό παιδί.

Η συναυλία ξεκίνησε αποπνέοντας πάνω απ’ όλα ποιότητα, με τις  εξαιρετικές επιλογές του ρεπερτορίου του Μπούσουλα.

Με τον Κώστα Ρίζο στα τύμπανα, με τους δύο γιους του επί σκηνής, στην κιθάρα, το πιάνο και το τραγούδι, τον Μιχάλη και τον Κωστή, με καλλιτέχνες όπως η Μάγδα Πένσου, ο Γιώργος Γελαράκης και η Μαρία Θεοχαροπούλου να τραγουδούν, με  μουσικούς τους  Χρήστο Δαμιανίδη (ηλ. Κιθάρα), Παναγιώτη Θεοδωρίδη (μπουζούκι και τραγούδι),   Γιάννη Κασερόπουλο (μπάσο) και Κώστα Σαββίδη (ακορντεόν), ο Μπούσουλας έδωσε μια συναυλία που ξεπέρασε τις δύο ώρες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από τους αδελφούς Κατσιμίχα μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η συναυλία έδωσε κομμάτια ιδιαίτερα αξιόλογα και αγαπημένα στο κοινό, αναδεικνύοντας και τις ερμηνευτικές δυνατότητες των πρωταγωνιστών της, τραγουδιστών και μουσικών.

Στιγμή αυθόρμητη, καταγραφή του «όλοι μαζί μπορούμε», ήταν και η παρουσία του Μονογράμματος πάνω στη σκηνή, καθώς το κάλεσε ο άκρως επικοινωνιακός Μιχάλης Ρίζος, σηματοδοτώντας το δρόμο της συμπόρευσης όλων των δυνάμεων στην τέχνη και τη ζωή, οδηγώντας έτσι σ’ έναν καλύτερο κόσμο.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων