Τοπικά

Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία: Ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής και του νέου περιφερειακού συμβουλίου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκλογής των συλλογικών οργάνων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η νέα διοίκηση της περιφέρειας διαθέτει ισχυρότατη πλειοψηφία με 44 περιφερειακούς συμβούλους, ενώ οι 9 παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν συνολικά 27 συμβούλους. Ο συνδυασμός μας ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει εκλέξει δυο συμβούλους καταλαμβάνοντας την 7η θέση μεταξύ των 10 συνδυασμών και προτίθεται να εργαστεί σκληρά για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών της περιφέρειας, συμμετέχοντας με ιδέες και προτάσεις και ασκώντας εποικοδομητική κριτική στη διοίκηση.

Η ανεξάρτητη και υπερκομματική παράταξή μας “ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” έχει λάβει πρωτοβουλίες διεύρυνσης της με πολίτες από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους που υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες μας και ήδη στελέχη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, είτε ήταν υποψήφιοι μαζί μας είτε όχι, δραστηριοποιούνται με καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής τους και με διατύπωση προτάσεων επίλυσης. Κάνουμε επίσης δημόσια πρόταση-πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας μας να καταθέσουν σε μια ομάδα εργασίας και διαβούλευσης της παράταξης μας τις ιδέες και τις προτάσεις τους τις οποίες θα αξιοποιήσουμε και θα μεταφέρουμε στα θεσμικά όργανα της περιφέρειας. Με τακτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για διάφορα θέματα θα αφουγκραζόμαστε τον παλμό των τοπικών κοινωνιών και θα δίνουμε τη δυνατότητα σε στελέχη από όλο το πολιτικό δημοκρατικό φάσμα να συμμετέχουν στο διάλογο.

Εκτός όμως από τα θέματα που είναι αρμοδιότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα παλεύουμε να αναδείξουμε και όλα τα θέματα (εθνικά, κοινωνικά, οικολογικά) που επηρεάζουν την πορεία του λαού και του έθνους μας και θα σταθούμε αγωνιστικά ως παράταξη για την προώθησή τους.

Στους πολίτες που με την ψήφο τους μας εξέλεξαν στο περιφερειακό συμβούλιο λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνουμε πως θα σταθούμε αντάξιοι της επιλογής τους βοηθώντας το έργο της διοίκησης για το καλό των πολιτών, με δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά και με ασυμβίβαστους αγώνες για τις αξίες που υπηρετούμε  και σκληρή κριτική σε όσους τυχόν παράγοντες της διοίκησης λειτουργούν με αλαζονεία και κακοδιαχείριση.  Δεσμευόμαστε πως το γραφείο και η γραμματειακή υποστήριξη που μας διαθέτει η περιφέρεια για τη λειτουργία της παράταξής μας θα είναι πάντοτε καθημερινά ανοιχτά σε όλους τους πολίτες να ακούσουμε το πρόβλημά τους και να βοηθήσουμε στην επίλυσή του, είτε με παρέμβαση στα όργανα διοίκησης της περιφέρειας, είτε με αναφορά μας σε οποιοδήποτε θεσμό της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Γαβριήλ Αβραμίδης

Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Καρασαλίδου Μαρία

Εκπρόσωπος Συνδυασμού

《 Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία 》

στη ΠΕ Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας