Πολιτισμός

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, Παρασκευή 30 Αυγούστου

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη
Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου
48ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21.00

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση  Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μετά το δυναμικό ξεκίνημα από το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, τη θερμή υποδοχή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019), στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στην Κύπρο (Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2019), στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος), στην Αλεξανδρούπολη (Θέατρο Αλτιναλμάζη), στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων) και στη Λάρισα (Κηποθέατρο Αλκαζάρ), συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 21.00, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 ερμηνεύει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο  Γιώργος Γλάστρας τον Αγαμέμνονα, η Μαρία Τσιμά την Κλυταιμήστρα, ο Γιώργος Καύκας τον Πρεσβύτη, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Μενέλαο, ο Χρίστος Στυλιανού τον Αγγελιοφόρο και ο Θανάσης Ραφτόπουλος τον Αχιλλέα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας