Πολιτισμός

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου: Ενδιαφέρουσα έκθεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας μιας ολόκληρης χρονιάς

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου εκθέτει και φέτος τη δουλειά των ντόπιων καλλιτεχνών – μαθητών, μικρών και μεγάλων, που παρακολουθούν μαθήματα όλη τη χρονιά, προβάλλοντας το αποτέλεσμά της κάθε καλοκαίρι.

Με δασκάλους τον Γιώργο Βροντινό και την Ειρήνη Γάβρη, οι μαθητές προσεγγίζουν την Τέχνη μέσα από δρόμους τους οποίους επιλέγουν οι ίδιοι.

Έτσι στη συγκεκριμένη έκθεση μπορεί να δει κανείς αγιογραφίες, έργα ζωγραφικής με λάδια και ακρυλικά, αλλά και επεξεργασία κομματιών ξύλου με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καταθέσεις ντεκουπάζ και γκραβούρες.

Με παρούσα τη γραμματέα του ΠΟΛ Γραμματή Βουλγαροπούλου και πολλούς από τους μαθητές-καλλιτέχνες στη χθεσινή βραδιά, η faretra.info  είχε την ευκαιρία να δει και να φωτογραφίσει τα έργα μαζί με κάποιους από τους δημιουργούς τους.

Σημαντικό να υπάρχει ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή και να προβάλλεται, δημιουργώντας μια θετική για τον τόπο αύρα πολιτισμού. Άλλωστε το Λιτόχωρο διακρίνεται από παλιά για το πολιτιστικό του προφίλ.

Παραθέτουμε τα ονόματα όλων όσοι εκθέτουν όπως μας τα έστειλε ο ΠΟΛ.

Αδαμοπούλου Αλεξάνδρα, Αρβανίτη Σοφία, Αργυρούπολου Μελίνα, Γκασδόγκα Ευαγγελία, Ζησκάτα Αναστασία, Καλαμπόκη Έφη, Καραχάλιου Λίτσα, Κουκιώτη Νίκη, Κουλιάνος Μάκης, Κουριάτη Βέτα, Μακρή Χαρούλα, Μαρκαντά Καίτη, Νικοπούλου Άννα, Νικοπούλου Βίκυ, Παπαδιαμαντη Ζαχαρούλα, Παπαδιαμαντη Κωνσταντίνα, Παυλίδου Λουίζα, Πιπινά Γεωργία, Σακούλα Στέλλα, Σδούγκου Βούλα, Τριπολόγου Καίτη.

Παιδιά

Αδαμοπούλου 2 Αδερφια, Γραμματόση Αυγή, Διαμαντή Ελευθερία, Σβάρνα Νεφέλη, Τόσκα Σταματίνα.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας