Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για την απεργία στη Νηματουργία Βαρβαρέσσος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ» που πραγματοποίησαν με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 24ωρη απεργία με αίτημα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους (είχαν προηγηθεί 2ωρες στάσεις εργασίας).

Οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσσου δεν αποτελούν εξαίρεση, δεν είναι αντιμέτωποι μόνο με την απληρωσιά, είναι αντιμέτωποι με τους πενιχρούς μισθούς, κατασχέσεις – πλειστηριασμούς, με τις ελλείψεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ, δεν μπορούν να μεγαλώσουν – να σπουδάσουν παιδιά κ.α.. Δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, για αυτό και μαζί τους βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και μαγαζάτορες. Οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες μπορούν να παλέψουν συντονισμένα και οργανωμένα. Να κλιμακώσουν, να υλοποιήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους με τα δίκαια αιτήματά τους για: απληρωσιά, ΣΣΕ μετακίνηση εργαζομένων κλπ.

Η επιχείρηση Βαρβαρέσος δεν αποτελεί εξαίρεση, εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους που διατήρησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνουν από τη σημερινή της ΝΔ. Μειώθηκαν μισθοί – μεροκάματα, εφαρμόζεται ο άθλιος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων, απασχόλησε ενοικιασμένους εργάτες για χρόνια, επέβαλε για μήνες εκ περιτροπής εργασία. Απέλυσε πρωτοπόρους εργάτες, μωρομάνες, εντατικοποίησε την εργασία κλπ. Είναι επιχείρηση που δανειοδοτήθηκε – επιδοτήθηκε με χρήματα κλεμμένα από όλους τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και μικρούς επαγγελματίες όλης της Ευρώπης. Επεκτάθηκε, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε, προχώρησε σε καινοτόμες δράσεις, όμως η ζωή των εργαζομένων χειροτέρεψε. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη – βιώσιμη για όλους» που ευαγγελίζονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι την γνωρίζουν, έχουν πείρα, αφορά αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά η εκμετάλλευση παραμένει, μαζί με όλους τους μνημονιακούς, αντιλαϊκούς νόμους. Δεν έχουμε αυταπάτες, η νέα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της ΕΕ εντείνοντας την επίθεση στα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα πώς τοποθετήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές, με μοναδικό κριτήριο τις δικές τους ανάγκες να δώσουν τη μάχη για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας μαζί με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Να αποτινάξουν από το σβέρκο τους τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή παρά τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες τους με τις εκτιμήσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του ΠΑΜΕ, να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

11/7/2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30361 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια