Βέροια Ρεπορτάζ

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – “Πρέπει και μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή”

Παρουσιάστηκε στον πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημαθία, δίνοντας την ευκαιρία στο ακροατήριο να ακούσει τον κάθε υποψήφιο βουλευτή ξεχωριστά.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Τάσος Κωστόπουλος τόνισε προλογίζοντας την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, μιλώντας για τους δύο δρόμους, του προοδευτισμού και της συντήρησης, που ο κάθε πολίτης υποχρεούται να επιλέξει, ζυγίζοντας τις συνέπειες της επιλογής του. «Όμως μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε την ανατροπή» κατέληξε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές με αλφαβητική σειρά, αφού η Βαρβάρα Σαράντη διάβασε το βιογραφικό του καθένα, πριν του δοθεί ο λόγος.

Πρώτος ο  βουλευτής Θόδωρος Αντωνίου, οικονομολόγος, ξεκινώντας επέμενε κι αυτός στην κρισιμότητα της συγκεκριμένης επιλογής, τονίζοντας ότι ο αγώνας δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλης της Αριστεράς. Ξεχωρίζοντας τις δύο πολιτικές και τους αποδέκτες της, τους πολλούς και τους λίγους, κατέληξε λέγοντας πως σ’ αυτές τις εκλογές συγκρούονται μετωπικά η πρόοδος με τη συντήρηση.

Ο Στέργιος Καλπάκης, εκπαιδευτικός και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, έδειξε με το λόγο του την αναγκαιότητα της σύμπραξης δυνάμεων στη συγκεκριμένη κρίσιμη για τον τόπο στιγμή, αποκαλύπτοντας τη διγλωσσία της ΝΔ ειδικά σε θέματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε, όπως αυτό των Πρεσπών. Εκφράζοντας τη Νέα Γενιά, όπως είπε, κάλεσε τους νέους να γίνουν η κινητήρια δύναμη της αλλαγής.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, νοσηλεύτρια και συνδικαλίστρια, έδειξε τον κίνδυνο της λαίλαπας που απειλεί τον τόπο, να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στις συνθήκες της ακραίας φτώχειας του 2015, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαριθμώντας τα θετικά βήματα που έκανε η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα θυμίζοντας όσα έγιναν στην Ημαθία, κατέληξε λέγοντας «κάναμε όσα μπορούσαμε, όχι όσα θέλαμε.  Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Θα νικήσουμε!»

Ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, πολιτικός μηχανικός, έδειξε το μέγεθος της λεηλατημένης χώρας που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, απαριθμώντας τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, με υπογράμμιση της αποφυγής της χρεοκοπίας, της εξασφάλισης των συντάξεων και της αντιμετώπισης της Υγείας σε ικανοποιητικό βαθμό. «Πήραμε το μήνυμα. Θα δώσουμε τη μάχη , για να απολαύσει ο ελληνικός λαός όσα στερήθηκε» είπε κλείνοντας.

Η Εύη Παπαγιαννούλη, πολιτικός μηχανικός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απαρίθμησε με τη σειρά της τα σημαντικότερα σημεία προσφοράς της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό αντιπαραθέτοντάς τα με το πρόγραμμα της ΝΔ. «Πολιτικός σημαίνει εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, αγωνιστικότητα. Πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή!» κατέληξε.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, δικηγόρος, ανέπτυξε την πολιτική της Κυβέρνησης ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι και σ’ αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα, η Κυβέρνηση εκπροσωπεί την πρόοδο και όχι τη συντήρηση.

«Το χάσμα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ταξικού διαχωρισμού, Υγείας (ιδιωτικοποιήσεις) και εργασίας ( 7ήμερη και πάνω από 8ωρη), οδηγεί σε κρίσιμο δίλημμα. Πρέπει να καλέσουμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους και να συμπορευτούμε» ολοκλήρωσε κλείνοντας.

Ανάλογη παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας