Εκδηλώσεις

Αθήνα: “Εκδήλωση για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς”

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε όμως να τα σεβόμαστε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα στις μέρες μας είναι θύματα της αδιαφορίας της πολιτείας και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους (οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τους υπεύθυνους κηδεμόνες), της αδέσποτης απανθρωπιάς, της βίας και των προτύπων που γεννά το κοινωνικοοικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε.

Αν θα μπορούσε να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των ζώων που κακοποιούνται βάναυσα, που ζητούν αυτό δικαιούνται, Θα άλλαζε η κατάσταση άραγε; Θα γινόμασταν πιο ευαίσθητοι και θα συμμεριζόμασταν το δικαίωμά τους στην ζωή και την αξιοπρέπεια;

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος; Τι πρέπει να γίνει άμεσα;

Αυτά θα συζητήσουμε στη συνάντηση αλληλοενημέρωσης, με θέμα «Η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς», που συνδιοργανώνουμε (Ατέχνως) με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και καλεσμένο τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο, ο οποίος και θα παρέμβει στη συζήτηση όπως και η Φαίη Λιάρα, εκπαιδευτικός, συνεργάτιδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Θα είναι μια συζήτηση αλληλοενημέρωσης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, σε έναν ωραίο χώρο, στον Πολυχώρο Τέχνης Πύλη 82 Multispace (Κεραμεικού 82 – Αθήνα), στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους και να θέσουν ερωτήματα

Θα συντονίσει ο Ηρακλής Κακαβάνης, δημοσιογράφος – εκδότης του Ατέχνως

banner-article

Ροη ειδήσεων