Νάουσα

Συγχαρητήριο μήνυμα Θωμά Τσουκαλά, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Νάουσας

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους συνυποψήφιους που κατήλθαμε στον αγώνα για τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού αξιώματος. Συγκεκριμένα θα ήθελα να συγχαρώ τον νυν Δήμαρχο και επικεφαλής του «Κοινού Τόπου», κ. Νίκο Κουτσογιάννη, την επικεφαλής της«Δύναμης Δημιουργίας» κ. Ίλια Ίωσηφίδου και τον κ. Γιάννη Μυλωνά, επικεφαλής της «Νέας Πνοής». Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Νίκο Καρανικόλα, επικεφαλής του «Ένα Μαζί» για την ανάδειξη του στο ύπατο αξίωμα του Δήμου, αυτό του Δημάρχου.

Επίσης σε όλους τους συμβούλους αλλά και σε όλο το Λαό του Δήμου Νάουσας εύχομαι υγεία, δύναμη και σωστή διάκριση για την κατανόηση και αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο. Να υπερισχύει το κοινωνικό συμφέρον έναντι του προσωπικού, «το εμείς και όχι το εγώ», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Λαός και Δημοτική Αρχή να αγωνιστούμε όλοι μαζί να σταματήσει η παραπέρα φτωχοποίηση του λαού, το ξεσπίτωμα και ο ξενιτεμός των νέων, να γίνει αγώνας κατά της ανεργίας, να στηριχθούν τα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, να μπει φραγμός στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, στους αγρούς των φτωχών αγροτών, και στις διακοπές ηλεκτροδότησης και νερού των φτωχών οικογενειών. Να μπει τέρμα στη φοροληστεία και στην υποβάθμιση των δομών Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας. Να μπει τέλος στην υποχρηματοδότηση του Δήμου και στην αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του. Να γίνει πρόσληψη νέου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να προστατευτούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και να μην εκχωρούνται στρατηγικοί τομείς σε ιδιώτες όταν κριτήρια είναι η επιχειρηματικότητα, η κερδοφορία και η ανταποδοτικότητα (να πληρώνουν οι πολίτες).

Αυτά και πολλά άλλα που θα εμφανιστούν στο δρόμο, μπορούν να είναι σημεία κοινής δράσης. Για όλα αυτά είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση, άσχετα με το ποιος κατέχει το τιμόνι της διακυβέρνησης, το νομοθετικό πλαίσιο που κάνει τους Δήμους να ασφυκτιούν και να μην μπορούν να παίξουν το ρόλο τους, δηλαδή, να ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού, και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τα επιβάλλει όλα αυτά με κατευθυντήριες οδηγίες και ντιρεκτίβες.

Η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη στο βαθμό που αποδέχεται όλα τα παραπάνω αδιαμαρτύρητα και υποκλίνεται, δεν λαμβάνει υπόψη τις λαϊκές ανάγκες αλλά προωθεί συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, και δεν λαμβάνει υπόψη τη Δύναμη του Λαού για να στηριχθεί επάνω του, να αντιδράσει και να αντισταθεί. Ο Λαός πρέπει να πιστέψει στη Δύναμη του, γιατί με αυτήν μπορεί να κάνει πολλά και να μην αρκείται στο ελάχιστο. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενωμένοι για τις ανάγκες του Λαού όλου του Δήμου της Νάουσας και να μην υποκύψουμε σε καμιά δύναμη που επιβουλεύεται τα συμφέροντα μας.

Καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή δουλειά!

Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Θωμάς Π. Τσουκαλάς

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάουσας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας