Βέροια

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας με τη Διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

Με τη Διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας συναντήθηκαν ο υποψήφιος  Δήμαρχος Βέροιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Μελιόπουλος και η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Ιωάννα Σοφρόνωφ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας ενημέρωσε τους υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση για το σημαντικό έργο που παράγει το Λύκειο Ελληνίδων αλλά και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όσον αφορά κυρίως την στέγασή του σε έναν χώρο ασφαλή, αξιοπρεπή και αντάξιο του πολιτιστικού έργου που παράγει.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας ξεπερνούν τα 300, στα χορευτικά τμήματα συμμετέχουν 250 χορευτές και ότι έχουν και συντηρούν πάνω από 500 παραδοσιακές φορεσιές. Όμως ο χώρος που σήμερα στεγάζονται είναι ακατάλληλος εξαιτίας του ότι έχει υγρασία, είναι υπόγειος και η έκτασή του είναι αντιστρόφως ανάλογη του πολιτιστικού έργου του Λυκείου Ελληνίδων.

Μετέφεραν την αγωνία τους όσον αφορά την ασφαλή στέγασή τους και το αίτημά τους ότι πρέπει και μπορούν να στεγαστούν στο αρχοντικό Σαράφογλου, το οποίο πρέπει να τους παραχωρηθεί για χρήση από τον Δήμο.

Από την πλευρά των υποψήφιων με τη Λαϊκή Συσπείρωση επισημάνθηκε ότι πάγιο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η στήριξη με κάθε τρόπο τοπικών πρωτοβουλιών που αφορούν στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό.

Αναφέρθηκαν στα ψίχουλα που  δίνονται για τον Πολιτισμό από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με ευθύνες όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων. Επίσης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα όλο αυτό το πολιτιστικό έργο που παράγεται να ενισχύεται κατάλληλα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται. Με αποτέλεσμα να στηρίζεται μόνο στην ευαισθησία, στο μεράκι, στην καλή διάθεση και στην οικονομική ενίσχυση από τα μέλη των Συλλόγων.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν ότι στηρίζουν το δίκαιο αίτημα του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας προκειμένου να τους παραχωρηθεί από τον Δήμο το αρχοντικό Σαράφογλου και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συντήρησή του.

Δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο όχι μόνο να αναδειχθεί το δίκαιο αίτημά τους αλλά και να υλοποιηθεί.

Βέροια, 17 Μαΐου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων