Βέροια Εκδηλώσεις

Ο συγγραφέας Γιάννης Παλαβός στο Χώρο Τέχνης Κυριώτισσας Ουτοπία

Αναγνωστικές βραδιές

Ο βραβευμένος συγγραφέας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ

(Κρατικό Βραβείο 2012 και Βραβείο του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης

για τη συλλογή διηγημάτων του Το αστείο)

στη Βέροια Τετάρτη 15 Μαΐου 19:30

Ο Γιάννης Παλαβός γεννήθηκε το 1980 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2005 ήρθε πρώτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος για νέους συγγραφείς που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών. Τον Απρίλιο του 2007 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του Αληθινή Αγάπη και άλλες ιστορίες από την Intro Books. Το βιβλίο περιελήφθη στη μικρή λίστα του περιοδικού Διαβάζω για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Την άνοιξη του 2007 έγραψε το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας Ο τοίχος (σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη), η οποία συμμετείχε στο τμήμα Short Film Corner του 61ου Φεστιβάλ των Κανών (2008).

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους συγγραφείς που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η εφημερίδα Arta Press.

Το 2009 κυκλοφόρησε, μαζί με τον Σωτήρη Μπαμπατζιμόπουλο, το βιβλίο Σαν Άνγκρε / Τα δάκρυα της Φον Μπράουν (εκδ. Τόπος).

Η συλλογή διηγημάτων του Το Αστείο (Νεφέλη, 2012) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και το Βραβείο Διηγήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης.

Σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη, έγραψε το σενάριο των κόμικς Το πτώμα (Jemma Press, 2011) και Γρα-Γρου (Ίκαρος, 2017), τα οποία εικονογράφησε ο Θανάσης Πέτρου. Το Γρα-Γρου τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερου Κόμικ και Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.

Μετέφρασε Τομπάιας Γουλφ, Φλάννερυ Ο’Κόννορ, Μπρις Ντ’ Τζ. Πάνκεϊκ και Ουίλλιαμ Φώκνερ.

banner-article

Ροη ειδήσεων