Βέροια

3ήμερη εκδρομή στην Κουμαριά Βέροιας της 5ης Ομάδας Προσκόπων

Το τριήμερο 20-22 Απριλίου 2019 , η 5η Ομάδα Προσκόπων Βεροίας , πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στην Κουμαριά Βέροιας με 3 ημέρες  γεμάτες περιπέτεια και δράση!!!

Πρώτη μας στάση στην γνωστή σε όλους «Πολυθέαση» ( 9 χλμ Βέροιας – Σελίου) όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια εναλλακτική πολύμορφη πρόταση με σύμπραξη δυναμικών και ψυχαγωγικών δράσεων. Οι Πρόσκοποι μας είχανε επιλέξει να περάσουν τον Εναέριο Στίβο Περιπέτειας. Στην αρχή πριν τις εναέριες διαβάσεις τους προηγήθηκε εκπαίδευση σε όλους τους συμμετέχοντες από το προσωπικό της Πολυθέασης και δοκιμαστικά τεστ στο έδαφος. Στην συνέχεια ήρθε η ώρα της διάβασης του Στίβου Περιπέτειας όπου οι εναέριες διαπεράσεις με διαφορετικές φιγούρες και βαθμό δυσκολίας (στα 3 μέτρα ύψος) αύξησαν την αδρεναλίνη καθενός και δεν αφήσανε κανέναν ασυγκίνητο. Ένα ιδανικό… soundtrack απόδρασης στη φύση ερχόμενοι πιο κοντά στην Πολυθέαση της ζωής μας!!!

Περισσότερες φωτογραφίες από το πανέμορφο μέρος την Πολυθέαση μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και στην συνέχεια με μια μικρή πορεία φτάσαμε της χώρο της εκδρομής, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς « Η Ντόλιανη»!!!. Εκεί  οι Πρόσκοποι στήσανε αμέσως τις σκηνές τους και προετοίμασαν τον χώρο που θα κατασκήνωναν. Αφού πραγματοποιήθηκε ενωμοτιακό μαγείρεμα στις γωνιές όλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το τοπίο μέσα από διάφορες δραστηριότητες που διεξήχθησαν. Το απόγευμα εκείνο ήταν γεμάτο νέες προσκοπικές γνώσεις και παιχνίδια από τους ενωμοτάρχες ενώ το κλείσιμο της βραδιάς ήρθε με ένα φανταστικό νυκτερινό παιχνίδι!!!

Το πρωινό της  Κυριακής εκκλησιαστήκαμε στην εκκλησία του χωριού και στην συνέχεια ακολούθησε ένα παιχνίδι γνωριμίας με το χωριό. Επόμενη δραστηριότατα ήταν μια βόλτα-πορεία  στο δάσος όπου οι εικόνες που συναντήσαμε αποζημίωσαν τον καθέναν για όλη την ταλαιπωρία… Μια πανέμορφη ορεινή εικόνα, ένα καταπράσινο τοπίο τυλιγμένο σε πυκνή ομίχλη, που έκανε το χώρο να μοιάζει κινηματογραφικός… Το κέφι κορυφώθηκε με τα παιχνίδια ανίχνευσης της φύσης. Δυστυχώς, η ώρα πέρασε γρήγορα και έπρεπε να γυρίσουμε «στο καταφύγιο μας» για να συνεχιστεί το πρόγραμμα μας, χωρίς αυτό, όμως, να μας ρίξει το κέφι ούτε στιγμή. Η καλύτερη στιγμή μας όταν το βράδυ μετά την κούραση όλης της μέρας βρεθήκαμε γύρω από τη φωτιά μας για να τραγουδήσουμε και να δείξουμε το ταλέντο μας στην υποκριτική και τον αυτοσχεδιασμό.

Οι μέρες περάσανε και η Μ.Δευτέρα ήρθε  γρήγορα. Μετά την πρωινή δράση  στην γύρω περιοχή ήρθε η ώρα της προσφοράς στον χώρο όπου οι Πρόσκοποι μας βάψανε την παιδική χαρά του Πολιτιστικού Συλλόγου με μεγάλη χαρά.

Οι ώρες κυλίσανε και αυτές  γρήγορα  χωρίς να το καταλάβει κανείς από τους εκδρομείς με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξεστηθούν τα πάντα πολύ σύντομα. Παρ ’όλα αυτά η Ομάδα μας άφησε τον χώρο καλύτερο από ότι τον βρήκε ώστε να τον απολαύσουν και όποιοι άλλοι χρήστες του χώρου. Με την άφιξη μας στην Εστία μας στη Βέροια γεμάτοι καινούριες  εμπειρίες και αναμνήσεις ,κρατήσαμε μέσα μας τις ομορφιές της Κουμαριάς τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζήσαμε στην Πολυθέαση , αλλά και την ανάμνηση μιας περιπέτειας τέτοιας, που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να μας χαρίσει.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε σε όσους μας βοήθησαν ηθικά και υλικά για την πραγματοποίηση της δράσης μας και είναι οι εξής:

  • Τον Πολυχώρο Πολυθέαση και ιδιαίτερα τον κ. Κώτα Γιώργο  & Μαρία Σταύρου υπεύθυνους Πολυθέασης
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς « Η Ντόλιανη»
  • Donuts Mr. Tony , Νούσιος Αντώνιος & ΣΙΑ Ο.Ε. Λαζοχώρι Βέροιας – Τηλ. 23310 24032 & 23310 27933
  • Tην εταιρεία Τραπεζανλίδης Fruit – Εμπόριο φρούτων & λαχανικών – Ν.Π.Ο Βεροιας Νάουσας – Τηλ 23310 21063
  • ΑΡΤΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Χονδραντώνη Κωνσταντίνου Δ. – Πλουτάρχου 20 , Βέροια 2331070589
  • κα. Παντελίδου Όλγα
  • κ.Τόκα Αναστάσιο
  • τους κατοίκους του πανέμορφου χωριού της Κουμαριάς που ανέχτηκαν την τρέλα μας
  • Τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο
  • τους βαθμοφόρους και τον Αρχηγό της 5ης Ομάδας κ.Τόκα Παύλο

Για περισσότερες φωτογραφίες από την δράση μας αυτη , μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας