Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ημαθίας στην απεργιακή συγκέντρωση της 1η Μάη

Γιορτάζουμε την 1η Μάη, γιορτάζουμε «Αγωνιστικά όπως της αξίζει, την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τη μέρα αυτή τιμάμε τους νεκρούς μας, όλους αυτούς που πάλεψαν πριν από μας και θυσιάστηκαν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και προσφυγιά. Τους νεκρούς στο Σικάγο, τους εργάτες της ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, και χιλιάδες άλλους.

Σήμερα ξέρουμε, το δείχνει η ιστορία πως δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη ζωή, καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας, αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν δεν αγωνιστούμε! Ό,τι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και πολλές φορές με αίμα, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και να μην υποταχθούμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα!

Να γυρίσουμε την πλάτη στη προπαγάνδα της κυβέρνησης για το τέλος δήθεν των μνημονίων και της δίκαιης ανάπτυξης που έρχεται. Οι αντιλαϊκοί, αντεργατικοί νόμοι, τα νομοθετημένα μέτρα για τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.

Το περιεχόμενο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι ο αγώνας  μας για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, για συνδικάτα εργατών μακριά απ’ την παρέμβαση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος απ’ την ίδρυση της ΓΣΕΕ ενισχύει τον αγώνα μας για ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ όχι των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ και τα 133 από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο, σηματοδοτούν τους αγώνες της τάξης μας, αγώνες σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ  σας  καλεί:

Όλοι την 1η  Μάη στην  απεργιακή συγκέντρωση
στις 10.30 πμ στην  πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29648 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια