Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας – Πέλλας: “Τα συνδικάτα στα χέρια των εργατών”

Το μήνυμα είναι ένα:  ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια των εργατών!

Συνάδελφοι,

Οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ , ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου / ΣΥΡΙΖΑ, μετά από το φιάσκο που έπαθαν στην Καλαμάτα, προσπάθησαν στη Ρόδο να στήσουν ένα συνέδριο στα γρήγορα. Να στήσουν μια σικέ κάλπη κεκλεισμένων των θυρών με όλους τους νόθους και τους εργοδότες μέσα, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία. Λογάριαζαν όμως χωρίς το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα…

Σαρώθηκαν από του εργαζόμενους!

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις είχαν ξεκαθαρίσει ήδη απ την Καλαμάτα ότι συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες δεν πρόκειται να γίνει. Ότι ο μόνος δρόμος είναι να γίνει συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους εργάτες.

Οι πιο τρανταχτές, προκλητικές περιπτώσεις νοθείας στην περιοχή μας:

  1. Στο Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

  2. Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 ψηφίσαντες μέσα σε 5,5 ώρες…

  3. Στο Σωματείο Ψύξης – Διαλογής της Βέροιας φέρεται να ψήφισαν 3.525, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία στα πρακτικά, παρά μόνο ονοματεπώνυμα.

  4. Στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΠΕ Πέλλας, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, περίσσεψαν οι νοθείες και τα τεχνάσματα, για να πετάξουν έξω τις ταξικές δυνάμεις και τους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. Δεν δίστασαν να διαγράψουν μέσα σε μια στιγμή, χωρίς καμία διαδικασία και καταπατώντας κάθε λέξη και κάθε γραμμή του καταστατικού 500 εργαζόμενους κι έκαναν εκλογές μόνοι τους, χωρίς να έχουν προηγηθεί καν οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες.

Συνάδελφοι,

Η σαπίλα και ο εκφυλισμός τους ξεσκεπάζονται όλα και πιο πλατιά. Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στους εργαζόμενους το κύμα καταδίκης των εργατοπατέρων. Οι εργοδότες, η νοθεία και τα ανύπαρκτα σωματεία δεν έχουν θέση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με την συνδικαλιστική μαφία!

Καλούμε τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία, όλους όσους εργάζονται στον κλάδο να εγγραφούν μαζικά στο ταξικό μας συνδικάτο. Να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να τους ξεσκεπάσουν, να τους αποτινάξουν από το σβέρκο τους. Είναι αυτοί που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις. Βάζουν πλάτη στην εργοδοσία, σωπαίνουν στις πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς, στα επιδόματα αδείας, δώρων, στις απολύσεις, στα εργατικά ατυχήματα.

Το ταξικό κίνημα της χώρας μας δεν υπολογίζει ούτε νόθους, ούτε θεατρινισμούς, ούτε συκοφαντίες και χρυσαυγίτικες πρακτικές. Έχει μάθει να αγωνίζεται ακόμα και σε συνθήκες παρανομίας, τρομοκρατίας κλπ. χιλιάδες πρωτοπόροι συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δικές τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει με την παρουσία όλων των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη

Απρίλης, 2019

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 2332022230

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας