Διάφορα Τοπικά

“Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης παρουσιάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας”

Δελτίο Τύπου

H εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης που χαρακτηρίζει, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζεται.

Στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία έλαβε χώρα στην Παναγίτσα Πέλλης, στις 29 Μαρτίου 2019, απαιτήθηκαν δύο και πλέον ώρες (από τις 12.00 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση δεν άρχισε πριν τις 14.15!!!!!!!) και πολλά τηλεφωνήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η οριακή πλειοψηφία, και με 36 παρόντες   περιφερειακούς συμβούλους, σε σύνολο 71, να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλειοψηφία η οποία όμως, στο πρώτο κιόλας τέταρτο της ώρας, δυστυχώς έπαψε να υφίσταται πάλι, καθώς αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μετά την υπογραφή και την έναρξη της συνεδρίασης  αποχώρησαν.!!!!!

Η ανοχή και η υπομονή  των παρόντων περιφερειακών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», «Συμμετέχω» Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης,  «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» και «Οικολογία Αλληλεγγύη»),  ήταν υποδειγματική και πέραν κάθε προσδοκίας, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Η διοίκηση της Περιφέρειας,  είναι η κύρια υπεύθυνη  για αυτήν την κατάσταση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έλαβε μέτρα και δεν εφάρμοσε τις σχετικές διατάξεις, ώστε να επιβληθούν στους περιφερειακούς συμβούλους, που σε μόνιμη βάση απουσιάζουν,   οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Απεναντίας φαίνεται πως οι συνάδελφοι αυτοί επιβραβεύονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, καθώς τοποθετούνται εκ νέου ως υποψήφιοι της στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Τέλος, αρνητική εντύπωση προκαλεί ταυτόχρονα το γεγονός , πως παρότι όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται ενώπιον εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, δεν έχει γίνει ποτέ καμία αντίστοιχη αναφορά .

Περίεργη σιωπή που εύλογα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά .

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χειμώνας Αθανάσιος (Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου)

Τόσκας Λάζαρος (Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής)

 

banner-article

Ροη ειδήσεων