Σχόλια

Μετά τις απονομές…

Δεν είναι εύκολο να ανήκεις σε μια κριτική επιτροπή. Πολύ περισσότερο, όταν ανήκεις στην Κριτική Επιτροπή της Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων, που οργανώνει εδώ και εφτά χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας με επιτυχία.

Η δυσκολία του να κρίνεις διαψεύδοντας ελπίδες δεν είναι μικρή. Κι όταν πρόκειται για παιδιά που ξόδεψαν ώρες στις πρόβες, ώρες από τον ελάχιστο χρόνο που τους αφήνει η σκληρή δουλειά στο σχολείο – γιατί μην ξεχνάμε ότι ο σκληρότερα εργαζόμενος είναι ο μαθητής, όταν πραγματικά εργάζεται – τότε πώς να απονείμεις δικαιοσύνη ή καλύτερα πώς να απονείμεις διακρίσεις;

Μετά τις απονομές, δυο σημαντικά μέλη της Κριτικής Επιτροπής της Θεατρικής Άνοιξης, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης του ΔΗΠΕΘΕ  Κώστας Αποστολίδης και η ταλαντούχα σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Στεφανοπούλου, ανασαίνουν μετά το βάρος της ευθύνης στην έξοδο του Χώρου Τεχνών.

Μια ακόμη Θεατρική Άνοιξη πήγε καλά. Του χρόνου καινούρια θεατρικά έργα και καινούριες ελπίδες για τους μαθητές. Πάντως ο θεσμός επιβλήθηκε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που τον διακρίνει.

ΥΓ.  Σχετικά με την παράσταση που βραβεύτηκε μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

far

Φωτογραφία:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων