Βέροια

Επιστολή του Αντώνη Τσιάρα σχετικά με θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την τροπή που παίρνουν οι εκλογές που επίκεινται στο Δήμο Βέροιας στις 26-05-2019. Σε επτά βδομάδες έχουμε λοιπόν δημοτικές εκλογές. Στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας 8-4-2019, το 15ο θέμα έχει τίτλο «Κατ’ αρχήν απόφαση για την ανταλλαγή ή μη, οικοπέδου που εμπίπτει στο ΟΤ 349 της πόλης Βέροιας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης Βέροιας ως χώρος Αθλητικών εγκαταστάσεων, με οικόπεδα ιδιοκτησίας Δήμου Βέροιας». Όλα όσα αναφέρω παρακάτω είναι γραμμένα στο εισηγητικό του θέματος 15 και μπορεί να τα βρει οποιοσδήποτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας, (όπου τα βρήκα και εγώ), εκεί υπάρχουν ημερομηνίες, ονόματα, αριθμοί οικοπέδων κλπ.

Το απίστευτο στο εισηγητικό είναι ότι (προσοχή στις ημερομηνίες), κάποιοι ιδιώτες αγόρασαν ένα οικόπεδο, από κάποιους ιδιώτες, το οικόπεδο δικαιούνταν αποζημίωση από το Δήμο Βέροιας, επειδή έχει χαρακτηριστεί χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με πράξη τακτοποίησης του 1990. Οι αγοραστές λοιπόν (αγόρασαν το οικόπεδο τον Ιούνιο του 2018) δικαιούνται αποζημίωση και ο Δήμος Βέροιας δια της υπηρεσίας του (τμήμα αξιοποίησης δημοτικής περιούσιας) σπεύδει να τους ανταλλάξει το οικόπεδο τους με δικά του διαθέσιμα. Δηλαδή ενώ το οικόπεδο, που είναι τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κυψέλης, δικαιούνταν αποζημίωσης από το 1990 που έγινε πράξη (ή σωστότερα από την κύρωση του σχεδίου πόλης το ΕΠΑ 182/1987), έπρεπε να αγοραστεί από τους κατάλληλους για να σπεύσει ο Δήμος να τους προτείνει ανταλλαγή μέσα σε 9 μήνες από την ημέρα που το απέκτησαν, χωρίς όλο αυτό να είναι μεθοδευμένο (από ποιους και με τι ανταλλάγματα;;). Άραγε δεν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες που δικαιούνται ανταλλαγές ή αποζημιώσεις πολύ περισσότερα χρόνια, ή απλώς δεν είναι οι κατάλληλοι ιδιοκτήτες για την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος καλείται να ενημερωθεί, αν δεν ξέρει το θέμα, και να λάβει θέση για αυτό, στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καλά θα κάνει να ελέγχει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να μην υπογράφει απλώς την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, να παίξει δηλαδή τον πραγματικό ρόλο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Όσο για να τον εισηγητή αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης – Περιουσίας, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έχω λόγια.

Οι παραπάνω, υπενθυμίζω, έχουν δώσει όρκο στην αρχή της θητείας τους να τηρούν τους νόμους και να προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου Βέροιας και όχι να ανταλλάσσουν ή να αποζημιώνουν σαν να πρόκειται για τα οικόπεδα του παππού τους και όχι για δημοτική περιουσία. Τέλος αφιερώνω το κείμενο αυτό σε αυτούς που μας εξηγούν, από την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα της παρούσας δημοτικής αρχής.

Δεσμεύομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ότι αυτό και όσα τέτοια θέματα εισάγονται στο δημοτικό συμβούλιο προεκλογικά, από την ημέρα της έναρξης της νέας δημοτικής περιόδου, η νέα δημοτική αρχή θα τα ακυρώσει.

αντώνης ι. τσιάρας

μηχανολόγος μηχανικός

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

με τον συνδυασμό

προτεραιότητα στον πολίτη

Αντώνης Μαρκούλης

banner-article

Ροη ειδήσεων