Κοινωνία Τοπικά

Η ΕΡΑ Ημαθίας για τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

                                                            

 Τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε  νόμος 4521/2-3-2018 που καθιστά υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική αγωγή (δηλαδή όλα τα νήπια από 4 ετών και πάνω υποχρεωτικά στο σχολείο)  σε βάθος τριετίας. Είναι ένα αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) και του συνόλου των εκπαιδευτικών της Α/μιας Εκπ/σης της χώρας, που δικαιώθηκε μετά από 60 χρόνια.

Πρόσφατα  δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 15/27268/Δ1 υπουργική απόφαση  για τη διεύρυνση των δήμων που εντάσσονται από το σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι 114 νέοι δήμοι που μαζί με τους 184, στους οποίους ήδη εφαρμόζεται, φτάνουν στους 298 δήμους που θα έχουν από τον Σεπτέμβριο δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Βέροιας.
Επομένως, απομένουν 37 ακόμη δήμοι για να έχουμε καθολική εφαρμογή σε όλη την ελληνική επικράτεια. Είναι ένα αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) και του συνόλου των εκπαιδευτικών της Α/μιας Εκπ/σης της χώρας, που δικαιώνεται μετά από 60 χρόνια.

Συνεχίζουμε τη μάχη προς κάθε προσπάθεια ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός των κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών.

   Βέροια 01 Μαρτίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων