Βέροια Πολιτισμός

“Φωνές εν χορώ”. Ξεκίνησε με επιτυχία το διήμερο Φεστιβάλ Χορωδιών της ΚΕΠΑ

Πρώτη μέρα σήμερα για το διήμερο Φεστιβάλ Χορωδιών της ΚΕΠΑ, που προσέλκυσε πολύ κόσμο στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.

Προλογίζοντας η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Δήμητρα Ζησέκα και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μίλησαν για τη σημασία του φεστιβάλ που έχει πάρει πια τη μορφή θεσμού και φέρνει σε επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων χώρους και ανθρώπους.

Στη σημερινή μέρα συμμετείχαν παιδικές και νεανικές χορωδίες και στην αυριανή θα συμμετάσχουν μεικτές και γυναικείες χορωδίες.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των χορωδιών που ακούστηκαν ήταν οι επιλογές εξαιρετικών τραγουδιών από ένα πλατύ μουσικό φάσμα και η δροσιά που είναι ίδιον αυτών των ηλικιών. Στο τέλος της βραδιάς δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους μαέστρους των χορωδιών από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας Πέτρο Ρίστα.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:

Παιδική Χορωδία Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με μαέστρο την Νατάσα Ιγνατιάδου και τον Κώστα Κυριακίδη στο πιάνο.

Χορωδία 4ου & 2ου Γυμνασίου Βέροιας με μαέστρο το Σταύρο Θεοχαρόπουλο και την Ελένη Τενεκετζόγλου στο πιάνο.

Παιδική – Νεανική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών με μαέστρο τη Νάντια Παυλίδου.

Παιδική – Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με μαέστρο τη Δήμητρα Ζησέκα και τις Βαλεντίνη Φωκά στο πιάνο και Σίσσυ Γεωργοπούλου στο φλάουτο.

far

Φωτογραφίες: faretra.info  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας