Αγροτικά

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Έκλεισε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης – Ζούσαν χιλιάδες οικογένειες απ’ αυτή!

Στις 07/09/2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, μαζί με το Σωματείο Έκτακτων Εργαζομένων στην Ζάχαρη, είχαμε προσπαθήσει να αφυπνίσουμε τους εκλεγμένους βουλευτές του τόπου μας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Αντιπεριφεριεάρχη, τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για τον επερχόμενο κίνδυνο να μπει λουκέτο στην Ε.Β.Ζ.

Είχαμε τονίσει τότε, ότι αν αυτό γίνει, ένας κύκλος εργασιών 70 περίπου χρόνων, από τον οποίο ζούσαν χιλιάδες οικογένειες, είτε από την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων, είτε ως εποχικοί εργαζόμενοι, που ήταν και ο κύριος μοχλός λειτουργίας του εργοστασίου και βέβαια διάφοροι προμηθευτές, θα έμεναν χωρίς αντικείμενο.

Δυστυχώς τότε δεν είδαμε από το ανώτερο συλλογικό όργανο, που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, και από τον Περιφερειάρχη την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε η Περιφέρεια μας να ασχοληθεί και να προετοιμαστεί για τα χειρότερα.

Η Ε.Β.Ζ. έκλεισε. Οι τίτλοι τέλους μπήκαν πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Πιστεύαμε, λοιπόν, ότι αυτές οι αρνητικές εξελίξεις θα οδηγούσαν σε ενεργοποίηση των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας. Δυστυχώς για τον νομό μας η Π.Κ.Μ. κρίνεται εκ των πραγμάτων κατώτερη των περιστάσεων.

Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την προεκλογικού χαρακτήρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πόλη μας, αλλά κατά την άποψη μας η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ» δεν είναι σήμερα το κυρίαρχο ζήτημα του νομού μας.

Κυρίαρχο ζήτημα είναι για εμάς, ότι με αφορμή την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο νομός, η περιφέρεια που διαθέτει τις προϋποθέσεις για δυναμική ανάκαμψη και τη χάραξη μιας ποιοτικά διαφορετικής πορείας, να αρχίσει να συζητά, να σχεδιάζει γιατί εκ των πραγμάτων δεν διαθέτουμε σχέδια και πολιτικές αντιμετώπισης τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.

Ταχματζίδης Δημήτρης,

Πρόεδρος Ε.Κ. Βέροιας

Φυλακτάκης Νικόλαος,

Πρόεδρος Σωματείου έκτακτων εργαζομένων

στο εργοστάσιο ζάχαρης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας