Έκθεση ζωγραφικής Στέλιου Ζαχαρούδη «Ένας ζωγράφος - τρεις ενότητες». Θεσσαλονίκη, 25/2/'19

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση με 3 ενότητες του ζωγράφου Στέλιου Ζαχαρούδη με τίτλο “Ένας ζωγράφος - τρεις ενότητες”.

Ο Στέλιος Ζαχαρούδης την περίοδο 1978-1983 πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής με καθηγήτρια τη ζωγράφο Eva Batslacova στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας. Παράλληλα στο Τμήμα Σκηνογραφίας της ίδιας σχολής παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας και ενδυματολογίας θεάτρου. Κατά την παραμονή του στο Μόναχο Δ. Γερμανίας και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη κοντά στο ζωγράφο A. Zarcosian, γνώρισε και μελέτησε τις νέες τάσεις της ζωγραφικής που επηρέασαν και τη δική του πορεία.

Η γνωριμία του το 1984 με τον διεθνούς φήμης γκαλερίστα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΙΟΛΑ, με την παρότρυνση του οποίου άρχισε την αναζήτηση στους δρόμους των χρωμάτων και της αφαιρετικής απεικόνισης, ήταν καταλυτική για τον ζωγράφο.

Εικόνες βιωματικές, παραστάσεις, συναισθήματα βαθιά ριζωμένα μέσα του άρχισαν να ασφυκτιούν ψάχνοντας τρόπους έκφρασης. Η κλασσική εικονική πραγματικότητα δεν υφίσταται πλέον σαν μορφή και σαν σχήμα.
Τα τελευταία 4 χρόνια ο ζωγράφος επανέρχεται στην ανθρωποκεντρική ζωγραφική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 19:30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2019.
Εγκαίνια: Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2019
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σημείωση Φαρέτρας:

Παλιότερη συνέντευξη του Στέλιου Ζαχαρούδη στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ενώ για την έκθεσή του στη Βέροια ΕΔΩ.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30361 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

1 Comment

  1. Ζωή Γερούκη
    Φεβρουάριος 27, 19:41 Reply
    Μπράβο πολύ ενημερωτική παρουσίαση για τον καλλιτέχνη!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια