Νάουσα

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νάουσας: “ΟΧΙ στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ”

 

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την συμφωνία των Πρεσπών που έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, την οποία υπέγραψε και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βάση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της που μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με τεράστιους κινδύνους για τον Ελληνικό λαό και τη χώρα μας.

Αυτή η συμφωνία όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, αλλά είναι παράγοντας έντασης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών.

Η ΝΔ, τα άλλα κόμματα του κατεστημένου, οι διάφορες εθνικιστικές δυνάμεις, που αντιδρούν στη συμφωνία, δεν αμφισβητούν την ενίσχυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ, η κυβέρνηση ανέλαβε να “ξεπλύνει” τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ που τόσα δεινά έχουν επισωρεύσει στο λαό μας, από τη συμμετοχή τους ενάντια στο λαό και στο ΔΣΕ στην περίοδο του Εμφυλίου, τη συμβολή στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας του 1967 και τη στήριξή της, κλπ.

Τώρα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα,σαν «μεντεσές» των Ευρωατλαντικών -ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, εμπλέκει τη χώρα μας στις οξυνόμενες ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις και τα σχέδιά των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, στους ανταγωνισμούς με Ρωσία και Κίνα στα Βαλκάνια.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τον Ελληνικό λαό, απορρίπτοντας τις εθνικιστικού και κοσμοπολίτικου τύπου κραυγές -όψεις του ίδιου νομίσματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπηρετούν τις ευρωΝΑΤΟϊκές επιλογές της Αστικής τάξης- να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών και να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΚΚΕ μακριά και κόντρα σε εθνικισμούς και αλυτρωτικά μηνύματα που ζημιώνουν και τους δύο λαούς, της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Λέμε ΟΧΙ στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ.

Λέμε ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -ΕΕ, ΟΧΙ στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό.

Λέμε ΝΑΙ στη φιλία και αλληλεγγύη, στην κοινή αντιμπεριαλιστική πάλη των λαών.

  23/1/2019   

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νάουσας

banner-article

Ροη ειδήσεων