Νάουσα

Στα παράλια της Μικράς Ασίας βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Στα παράλια της Μικράς Ασίας βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» κατά το διάστημα 4 έως 7 Ιανουαρίου 2019. Βασικός σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη της Σμύρνης, εκεί που άλλοτε άκμαζε το ελληνικό πνεύμα.

Έτσι, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου η αποστολή μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, όπου μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος, υποδέχθηκε εγκάρδια τα μέλη της αποστολής, συζητώντας μαζί τους, ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές για το νέο έτος. Εκεί, όντας παραμονή Θεοφανείων, αναβιώθηκε το ποντιακό έθιμο «Μνημοκέρε», μνημονεύοντας, όλους τους αποθανόντες και ιδιαίτερα τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής.

Την επόμενη μέρα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου και έπειτα ο Μεγάλος Αγιασμός και η Κατάδυση του Τίμιου Σταύρου, στο ιστορικό λιμάνι της Σμύρνης, μπροστά από το Ελληνικό προξενείο. Εκτός αυτών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, στην Τροία, τα Μοσχονήσια, την Πέργαμο και τις Κυδωνίες (Αϊβαλί).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας