Τοπικά

Επιστολή της Οργανωτικής Επιτροπής Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Βέροια

Μόλις λάβαμε επιστολή από την Οργανωτική Επιτροπή Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών. Η επιστολή έχει ως εξής:

 Αξιότιμες κύριες/Αξιότιμοι κύριοι

Εμείς, η Επιτροπή Αγώνα Ημαθίας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, θεωρούμε ότι η αποκαλούμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» συνιστά εθνική παραχώρηση και είναι επιζήμια για τα συμφέροντα καθώς και για το μέλλον της χώρας μας.

Η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, εμπορικών σημάτων, η αλλοίωση των ιστορικών βιβλίων και μια σειρά από άλλα θέματα που συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, αντί να λύνουν προβλήματα – επιβραβεύουν τον εθνικισμό και το σοβινισμό.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με την λεγόμενη «Συμφωνία» και σας καλούμε να συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2:00μμ.

Σας κάνουμε γνωστό τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τα λεωφορεία που θα χρειαστούμε στο Ν. Ημαθίας ( Μητρόπουλος Βαγγέλης κιν. 6972254487 – Παυλίδου Σοφία κιν. 6982072984 και Γεμενετζίδης Μιχάλης κιν. 6932290641) προς ενημέρωση σας το ποσό για κάθε άτομο αντιστοιχεί σε 20€. Τα λεωφορεία θα πρέπει να αναχωρήσουν τουλάχιστον 4:30 πμ δηλαδή ξημερώματα Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 έτσι ώστε έως 11πμ να είναι στην Αθήνα.

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 22 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 12 μ.μ. στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο Βέροιας, με το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, υπηρεσιών και τραπεζών.

Ζητάμε την  ηθική σας συμπαράσταση, την έκδοση ψηφίσματος και το δυναμικό σας παρόν στο συλλαλητήριο για να γίνουμε όλοι μαζί ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις.

Βέροια 15/01/2018

 Με εκτίμηση,

Για την οργανωτική επιτροπή

Καγκελίδης Αντώνιος