Βέροια Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια – Κλίμα γιορτής και χαράς

Με δυο μπάντες, αυτήν  του «Δρόμου του Κρουστόφωνου»  και την  «Batala Salonika» ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια. Με διαφορετικές αφετηρίες, την Πλατεία  Ωρολογίου η πρώτη και την Πλατεία Αγίου Αντωνίου η δεύτερη, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έδωσαν με το ρυθμικό τους παίξιμο, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο,  αλλά και με τις εορταστικές χριστουγεννιάτικες στολές τους,  έναν ιδιαίτερα χαρούμενο τόνο στην πόλη.

Πρώτο σημείο συνάντησης τους ήταν το κέντρο της Αγοράς, όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, κυρίως μικρά παιδιά. Αίσθηση έκανε ο ξυλοπόδαρος,  που συνόδευε τις μπάντες συμπληρώνοντας κι αυτός το εορταστικό κλίμα.

Μετά το κέντρο της Αγοράς  οι μπάντες, κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Εληάς, όπου δόθηκε παιδική παράσταση, «Η μαγιά των Χριστουγέννων», την οποία και παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι.

Πέρα από τις μπάντες, οι οποίες έπαιξαν κι άλλες φορές στην πόλη, αίσθηση έκανε το κάρο των ζαχαροπλαστών που τις συνόδευε  σ’ όλη τη διαδρομή, με ανάλογο εορταστικό στολισμό, γεμάτο με μικρά παιδιά μοιράζοντας  συνεχώς γλυκίσματα που διέθεσαν οι ζαχαροπλάστες της πόλης.

«Κάνουμε την αρχή», μας είπε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εννοώντας την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα έχουν συνέχεια και τις επόμενες χρονιές, με στόχο να γίνουν θεσμός, όπως έγινε με ανάλογες εκδηλώσεις  στη Δράμα και τα Τρίκαλα.

Στόχος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής, όπως ειπώθηκε και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου, είναι αυτές οι εκδηλώσεις να προσελκύουν και ξένους επισκέπτες. Γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο μια απαρχή στον πολιτιστικό  τουρισμό της πόλης.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.  ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ –  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

banner-article

Ροη ειδήσεων