Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ο φασισμός “προ των πυλών” των σχολείων

 Από εξωσχολικούς – φασιστικούς κύκλους γίνεται μια προσπάθεια, να μπουν από το παράθυρο και με το πρόσχημα της “αγάπης” για την Μακεδονία, να διεισδύσουν την απάνθρωπη πολιτική τους, μια πολιτική του μίσους για τον άνθρωπο, του ρατσισμού, του ξενοφοβισμού στα νιάτα της πατρίδας μας.

Την τύλιξαν την πολιτική τους με το περιτύλιγμα  του πατριωτισμού και της αγάπης που μπορεί να έχει ο καθένας για την πατρίδα του, για να ξεγελάσουν, όπως πριν 80 χρόνια ξεγέλασαν τον Γερμανικό λαό και “πότισαν” με το δηλητήριο του ναζισμού την νεολαία.

Αυτή η προσπάθεια  αρχικό στόχο έχει  τον δάσκαλο και τον καθηγητή, ώστε να τον συκοφαντήσει  για να διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδαγωγού-μαθητή, να τον τρομοκρατήσουν  ώστε  να ποτίσουν τα μυαλά της νεολαίας μας,  ελεύθερα πλέον  με ότι πιο βρώμικο  και μοχθηρό έχει επινοήσει ο ανθρώπινος νους.

Οι καταλήψεις των σχολείων για την Μακεδονία δεν μπορεί να είναι ο “Δούρειος Ίππος” του νεοναζισμού στα σχολεία . Εκμεταλλεύονται την αγωνία  και την αγάπη των μαθητών για την πατρίδα τους, σκορπώντας εθνικιστικές απόψεις περί πατριωτισμού.

Μπροστά σ΄αυτό τον κίνδυνο έχουμε όλοι ευθύνη να τους σταματήσουμε, πολιτικά κόμματα, μαζικοί φορείς, καθηγητές, γονείς και μαθητές. Πρέπει η κοινωνία σύσσωμη να δείξει τα αντανακλαστικά που θα δυναμώνουν τη δημοκρατία, στο χώρο του σχολείου και στις τάξεις της νεολαίας, θα βάλουν στην απομόνωση τον ιό του νεοναζισμού που προσπαθεί να μολύνει την σκέψη  και τις ιδέες της νεολαίας.

Όλοι μαζί να κρατήσουμε του νεοναζί έξω από τα σχολεία. Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του φασισμού και του νεοναζισμού.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να αντιδράσουμε  σαν κοινωνία μαζικά, όχι μόνο την ημέρα των “κινητοποιήσεων΄΄ αλλά να δημιουργηθούν άμεσα συνέργειες, κινητοποιήσεις κάθε μορφής που θα ενημερώνουν όλους για τον ναζισμό, να δημιουργηθούν εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν την δημοκρατία, την αγάπη στον συνάνθρωπο, την ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων απ΄όπου και αν προέρχονται με κεντρικό σύνθημα:

“ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ”.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων