Βέροια Πολιτισμός

Στο Χώρο Τεχνών και πάλι ο “Καρυοθραύστης”

Μερικά πράγματα εξακολουθούν να συναρπάζουν τους θεατές όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ανάμεσά τους ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, που μαζί με τη «Λίμνη των κύκνων» είναι κυριολεκτικά ο ορισμός του κλασικού μπαλέτου.

Ο Χώρος Τεχνών της Βέροιας φιλοξένησε χθες για δεύτερη φορά τον «Καρυοθραύστη», μετά από δύο χρόνια, προκαλώντας και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού της πόλης, που έσπευσε να τον παρακολουθήσει. Πολλά παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα χορού, μαζί με τους γονείς τους, αποτελούσαν τον  κύριο κορμό του κοινού στην αίθουσα.

Ο «Καρυοθραύστης» συγκινεί πάντα μικρούς και μεγάλους, γιατί το θέμα του πηγάζει από τον κόσμο των παραμυθιών, της φαντασίας και του ονείρου. Όσα διαδραματίζονται στο παραμύθι του Χόφμαν, μεταγραμμένα για μπαλέτο, βρίσκουν το θεατή απόλυτα δεκτικό, μιας και πλησιάζουν Χριστούγεννα, όπως και στην ιστορία του «Καρυοθραύστη», και κάθε όνειρο αυτές τις μαγικές μέρες ζητά την εκπλήρωσή του.

Τα ρώσικα μπαλέτα  είναι πάντα μια εγγύηση ποιότητας, ιδιαίτερα για παραστάσεις κλασικές, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για τα δύο κορυφαία έργα του Τσαϊκόφσκι.

Η χθεσινή όμως παράσταση, που δόθηκε από Μπαλέτο του Θεάτρου της Μόσχας, υπολειπόταν κατά πολύ από την προ διετίας παράσταση, που δόθηκε από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, και ως προς τη σκηνογραφία, τους φωτισμούς, αλλά και ως προς τη γενικότερη προσέγγιση του έργου.

far

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας