Νάουσα

Αγιασμός και βιβλιοπαρουσίαση στο Μορφωτικό Σύλλογο Κοπανού “Η Μίεζα”

Τελέσθηκε χθες μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Παΐσιο Παλαία, στη φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου μας. Όλοι ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι γιατί οι ευσεβείς πόθοι και οι προσδοκίες τόσων ετών υλοποιήθηκαν με την έκδοση από τον τέως πρόεδρο του συλλόγου του κ Βασίλη Δημητριάδη, αρχαιολόγος – ιστορικός, στα πλαίσια της συγχρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Ημαθίας και του συλλόγου μας. Ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο κος Γιώργος Αδαμίδης. Άλλωστε ο σύλλογος διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες του τόσο σε επιχειρηματικό πρόγραμμα όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε επιτυχώς ο κος Δημήτρης Ευαγγελίδης, πτυχιούχος φυσικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της εξελικτικής και πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και συγγραφέας. Τιμητική ήταν και η παρουσία και η σύντομη αναφορά του κου Βαλσαμίδη Μανώλη. Τόνισε την αναβίωση του παρελθόντος μέσα από το βιβλίο, την διάσωση της τοπικής ιστορίας μέσα και από την ανάδειξη των τοπικών αρχαιολογικών μνημείων, την καλλιέργεια της αίσθησης « του ανήκειν» σε μια ομάδα με ισχυρούς πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς.

Ευχής έργων το βιβλίο του κου Δημητριάδη να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλους μελετητές να αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό και ένα άλλο αξιακό σύστημα που δεν θα έχει τίποτα κοινό με την σύγχρονη εμμονική αναζήτηση των απολαύσεων.

Η βραδιά ήταν ξεχωριστή γιατί τον χώρο κοσμούσε κι ένα αντιπροσωπευτικό στίγμα παιδικών ζωγραφιών του τμήματος ζωγραφικής με υπεύθυνη την κα Ανδρομάχη Μπέρσου. Κι όπως τόνισε η παρουσιάστρια κα Κελέσμητου Χρυσούλα το παιδικό χέρι μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα… Το παιδί μας ανοίγει το παράθυρο να μπούμε στον μαγικό του κόσμο.

Η κα Μπέρσου μεταδίδει την εικαστική σκέψη και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας την φαντασία τους.

Η δυναμική και αξία όμως του συλλόγου μας έγκειται στο ανθρώπινο δυναμικό του: στους γονείς, τα παιδιά, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Όλοι αυτοί αποτελούν πρεσβευτές του πολιτισμικού μας θησαυρού και ευελπιστούμε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι κι αγάπη.

Στην αποφώνηση η πρόεδρος κα Γιώτα Στάρχου απέμεινε ως έκφραση ευγνωμοσύνης τιμητική πλακέτα στο συγγραφέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κωνσταντίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Νάουσας κος Σταύρος Βαλσαμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Τζουβάρας Βασίλειος, κα Νόπη Τσαγκαλίδου, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, ο εκπρόσωπος του τέτραθλου Δ. Νάουσας κος Πάνος Δημητριάδης και να ευχαριστήσουμε τον κο Κυριακίδη Γρηγόρη εκδότη της εφημερίδας «Παρατηρητής» για τη συνεχή στήριξη του.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων